Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: keto magustoit
Autor: Annika Urm | 10.02.2020 | Golden Stevia
Jälle on käes veebruar ja vastlapäev lähenemas. Vaja oli perele välja mõelda tervislik, maitsev, suhkruvaba Vastlapäeva “kukkel”, nii ma siis leiutasin tervisliku, keto ja diabeedi sõbraliku Vatslapäeva koogi. Vastlapäeva kook on tehtud mandlijahu biskviidist, isetehtud pohlamoosist
golden steviaga ja vahukoorest. See on nii maitsev, et keele viib alla ja mõistus kaob:), heas mõttes. Võid kasutada ka jõhvikaid pohlade asemel.
Suhkruvaba vastlakoogi koostisosad: |
6 muna |
2 spl = 16 gr Golden Stevia |
6 spl Mandlijahu Golden Stevia 4% |
Pohlamoos: |
200 grammi külmutatud pohli |
2 spl= 16 grammi Golden Stevia |
100 ml vett |
Keetsin moosi 20 minutit |
Kreem: |
400 ml vahukoort |
1 spl = 8 gr Golden Stevia suhkruasendajat 1:12 |
Juhised
1. Vahusta munavalged kõvaks vahuks
2. lisa Golden Stevia ja muna kollane ja vahusta veel
3. Lisa käsitsi mandlijahu aeglaselt taignasse. Mandlijahu läheb iga muna kohta 1 spl.
4. Pane biskviittaigen ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 7-9 minutit
5. Pane moos keema, keeda 20 minutit ja jahuta
6. Vahusta vahukoor
7. Võta biskviit ahjust välja, lõika pooleks (üks pool jääb põhjaks teine tuleb peale panna)
8. Põhja peale määri laiali pohlamoos
9. Määri moosile peale järgmise kihina vahukoor ja aseta peale teine pool biskviiti
10. Kaunista pohladega, võid ka peale raputada golden stevia nagu tuhksuhkrut.
11. Hoia külmas. Soovitame hoida öö külmkapis või mõned tunnid vähemalt. Lõika kandilisteks tükkideks ja serveeri.
2. lisa Golden Stevia ja muna kollane ja vahusta veel
3. Lisa käsitsi mandlijahu aeglaselt taignasse. Mandlijahu läheb iga muna kohta 1 spl.
4. Pane biskviittaigen ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 7-9 minutit
5. Pane moos keema, keeda 20 minutit ja jahuta
6. Vahusta vahukoor
7. Võta biskviit ahjust välja, lõika pooleks (üks pool jääb põhjaks teine tuleb peale panna)
8. Põhja peale määri laiali pohlamoos
9. Määri moosile peale järgmise kihina vahukoor ja aseta peale teine pool biskviiti
10. Kaunista pohladega, võid ka peale raputada golden stevia nagu tuhksuhkrut.
11. Hoia külmas. Soovitame hoida öö külmkapis või mõned tunnid vähemalt. Lõika kandilisteks tükkideks ja serveeri.
Kook on tervislik, sisaldab palju kasulikke rasve, valku ja c-vitamiini, ei sisaldab palju süsivesikuid, sobib Keto dieedi jälgijatele, tervislikule toitujale ja diabeetikutele.
Mandlijahu sisaldab 100 g: 644kcal, 54g rasvu, süsivesikuid 10g (neist suhkur 6.9g), kiudaineid 10.7 gr, valku 24 g ja soola 0.02 g.
Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg
1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)
Leave A Comment