Köök: Euroopa | Serveering: 2 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    14.02.2020    |     Golden Stevia

Lihtne ja klassikaline magustoit, kust on lihtne suhkur välja jätta ja asendada see tervislikuma ja väiksema koguse magusainega.
Kisselli saad teha kõikidest marjadest ise, ära kasuta suhkrustatud marjajooke vaid tee ise. Mina olen kasutanud külmutatud segumarju või enda tehtud kompotte Golden Steviaga. Kohupiima vahukoore kreemi asemel võid kisselli süüa ka mannapudruga.

Koostisosad:
1l vett
300 gr külmutatud marjasegu
1 spl = 8 gr Golden Stevia
3 spl kartulitärklist (lahjendamiseks vett)
Kreem:
400 ml vahukoort
300 gr maitsestamata kohupiim
1spl = 8 gr Golden Stevia

Juhised

Pane marjasegu veega keema, lisa Golden Stevia ja keeda15 minutit.
Sega eraldi tassi kartulitärklis külma veega ja lisa kisselli koguaeg segades.
Kui vedelik on muutunud kisselliks, siis on valmis. Jahuta maha enne serveerimist.
Vahusta vahukoor, lisa maitsestamata kohupiim ja Golden Stevia ja sega ühtlaseks massiks.
Serveeri kissell jahtunult kreemiga.

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)