Köök: Itaalia | Tüüp: koogid-tordid

Autor: Annika Urm | 23.03.2021 | Golden Stevia

Pasha on traditsiooniline Lihavõtte Pühade toit, mis on parajalt rammus. Asendasin suhkru
looduslikuma ja tervislikuma stevia suhkruasendajaga. Golden Stevia suhkruasendajat kasutad 10x või 12x vähem kui tavalist valget suhkrut ja stevia magusaine sobib hästi kõikidesse retseptidesse.
Sõltuvalt sellest, millise Golden Stevia valid, kas Inuliiniga või Maltodextriiniga, mõlemad sobivad nii Keto toitumisega kui Diabeetikutele, kuna ei tõsta veresuhkrut.

Suhkruvaba Pasha Retsept sisaldab kohupiima, vahukoort, pähkleid, kookosrasva, muna ja Golden Stevia suhkruasendajat Kui soovid rohkem rasvu võid suurendada vahukoore ja kookosrasva osakaalu, kui väga soovid võid ära jätta ka muna. See pasha on kuumutamata. Samas muna hoiab seda ka koos ja annab kollaka värvuse.
Golden Stevia Suhkruvaba, Madalate süsivesikutega Lihavõtte Pühade Pasha retsept on välja töötatud
Keto toitumise põhimõtteid ja toitaineid arvestades. Low Carb, High Fat (LCHF) samuti sobib see kaalulangetajatele , sportlastele, diabeetikute ja tervislikult toitujatele. Pasha sisaldab ka palju proteiini.
Golden Stevia Lihavõtte Pühade Pasha on imemaitsev, samas tervislik, sobib diabeetikutele ja keto-sõbralik.

Koostisosad:
300 g maitsestamata kohupiimatoru
200 g ricotta kohupiim
2 spl = 16 g Golden Stevia magusaine
1 muna
200 ml vahukoor
50 g kookosõli rasv
lusika otsaga vanilje pruunipuru (suhkruvaba)
riivitud sidurnikoort
3 spl sidrunimahla
50 g erinevaid purustatud pähkleid
Kaunistuseks:
Kookospuru
Riivitud šokolaadi
Mandlilaastud
Söödavaid lilli

Pasha valmistamine

  1. Vahusta muna
  2. Vahusta vahukoor
  3. Sega kokku kohupiim, ricotta,vahukoor, muna kookosõli rasv
  4. Lisa erinevaid purustatud või terveid pähkleid, mandleid maitse järgi.
  5. Lisa sidrunimahl, vaniljepuru
  6. Raputa Golden Stevia magusaine läbi sõela segule peale, siis seguneb paremini
  7. Valmista ette sõel, laota laiali marli sõela põhja nii, et marli served jäävad sõela servadest üle, et saaksid pärast marli served pasha peal kokku panna ja lisada sinna peale veidi raskust
  8. Lisa mass sõelale ja pane pealt marli kinni ja lisa raskus ja pane külmkappi 24 h tunniks
    nõrguma.
  9. Rösti mandlilaastud pannil. Ära lisa õli.
  10. Kaunista röstitud mandlitega , riivitud suhkruvaba shokolaadiga ja kookospuruga, võid lisada
    söödavaid lilli, füüsialeid või muid sobivaid puuvilju.Häid Tervislikke Lihavõttte Pühi!

    Retsept ja pilt Annika Urm

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.