Diabeedi toorjuustu vahukoore tort on mõeldud tordi dieediks! See on maitsev diabeedi sõbralik, väheste süsivesikutega, palju häid rasvu sisaldava tervislik jõulutort. Jõulumaitset lisavad piparkoogivürtsid ja keto sõbralikus tagab Golden Stevia suhkruasendaja 1:12 ja mandlijahu. Golden Stevia mandlijahu sisaldab ainult 4% süsivesikuid!
Et mandlibiskviit oleks maitsvalt krõmpsuv võid 50% mandlijahu ise jahvata mandlitest siis seal on sees suuremad tükid ja sa tunned neid kui kook juba suus sulab ja krõmpsub.
Tee ise oma tervislik, maitsev ja väheste süsivesikutega ehk low carb toorjuustu vahukoore jõulu tort!
Autor: Annika Urm | 21.12.2020 | Golden Stevia
See kogus on mõeldud 10-12 inimesele võid koguseid kahekordistada ja teha 24 inimesele jõulutordi. Mina tegin suue jõulutordi kandilise, tegin suurel ahjuplaadil biskviidi ja lõikasin pooleks ja panin kokku. Väike jõulutort on tehtud ümaral 26 cm läbimõõduga koogivormis.
Suhkruvaba jõulu tordi koostisosad: |
Low Carb Mandlibiskviit: |
7 muna |
7 spl Golden Stevia mandlijahu 4% või jahvata mandlitest jahu ise |
1 spl Golden Stevia Suhkruasendaja 1:12 |
1 tl piparkoogi maitseaine |
1 tl kaneeli, 1 kardemon, 1 ingver |
1 tl küpsetuspulber |
Suhkruvaba Kreem: |
400 ml vahukoor |
400 ml Philadelphia toorjuust |
2 tl kaneeli, 1 tl piparkoogivürtsi |
2 spl Golden Stevia Suhkruasendaja 1:10 |
Näputäis soola |
Mida madalama süsivesiku sisaldusega puuvilju, marju sa tordi tegemisel kasutad seda vähem sisaldab tort süsivesikuid!
Kõige vähem süsivesikuid sisaldavad vaarikad, maasikad, mustikad!
Kuidas valmistada suhkruvaba toorjuustu vahukoore jõulu torti?
NB!Need ei ole keto puuviljad ja marjad!
- Niisutamiseks kasutasin 1 apelsini mahla, millesse olin seganud kaneeli ja piparkoogimaitseianet, võid vürtsiks lisada ka nelki, kardemoni või ingverit.
- Vahele panin ka Apelsini tükid, pirnimoos (suhkruvaba Golden Steviaga tehtud) retsepti leiad siit.
- Võid kasutada granaatõuna, mandariini tükke, banaani või mida sa ise soovid.
- Kaunistamiseks sobivad apelsiniviilud, hurmaa, granaatõuna, kaneelikoor
Kuidas valmistada suhkruvaba mandli biskviiti?
- Vahusta munavalged, lisa muna kollane
- Sega kokku mandlijahu, küpsetuspulber ja suts soola ja Golden Stevia magusaine
- Sega rahulikult käsitsi kuivainete segu munavahu sisse.
- Vala ümara 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-12 minutit. Mina kasutasin ümarat 26 cm läbimõõduga vormi. Kohev ja ilus põhi tuli.
- Jahuta põhi ja lõika pooleks
- Niisuta mõlemad pooled värske apelsinimahlaga, millele lisasin ka
piparkoogimaitseainet ja kaneeli - Maitse igal ajal koogi koostisosasid kui meeldib rohkem vürtsi siis lisa juurde just nii palju kui sulle sobib samuti Golden Stevia magusainet, lisa maitse järgi juurde.
- Kreemiks vahusta vahukoor, lisa toorjuust, Golden Stevia maitseaine, piparkoogivürts ja kaneel
- Lisa Tordi alumisele poolele apelsini tükid, granaatõuna, mina kasutasin ise tehtud suhkruvaba pirni moosi.
- Määri kreem tordi alumisele poolele puuviljade peale.
- Pane peale teine pool biskviidi põhjast.
- Määri kogu tort kreemiga üle, võid teha nii sileda kui loomuliku välimus.
- Hoia torti külmkapis vähemalt 4h enne serveerimist kaunista oma fantaasia järgi.
- Tordis võib kasutada vastavalt oma maitsele ka rohkem Golden Stevia magusainet, kaneeli, apelsinimahla või piparkoogivürtsi.
Retsepti/ Foto autor: Annika Urm
Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.
Granaatõuna seemned, mida ümbritseb mahlakas viljaliha, koosneb vitamiinidest, mineraalidest ja kiudainetest.
Paljud armastavad granaatõuna, kuid tihtipeale arvatakse, et selle koorimine on väga tüütu. Tegelikult on granaatõuna koorimiseks olemas väga lihtne ja tõhus tehnika: kõigepealt tuleb noaga õrnalt ära lõigata ülemine „kuppel“, seejärel teha valgete membraanide kohale noaga vertikaalsed sisselõiked ning murda vilja sektorid lahti. Granaatõuna koorimise õpetust võib vaadata siit.
Granaatõuna tasub süüa, sest:
— see sisaldab rohkelt kiudaineid ning A- ja C-vitamiini ning teatud määral ka B-vitamiine ja mineraale nagu kaltsium, kaalium ja raud;
— granaatõuna antioksüdeerivad omadused on kolm korda tugevamad kui punasel veinil ja rohelisel teel;
— mõned uuringud on näidanud, et granaatõun võib vähendada põletikulisi protsesse soolestikus.
TOITUMISALANE INFO100 g sisaldab: 83 kcal, rasvu 1,2 g, süsivesikuid 18,7 g, kiudaineid 4,0 g, valke 1,7 g.
Golden Stevia suhkruasendaja on hea maitsega, madala kalorsusega ja tervislik.
- Asendab suhkrut 1:12.
- Kui sul on vaja 120 g suhkrut siis lisada ainult 10 grammi Golden Steviat.
- 1 spl Golden Stevia= 8 grammi.
- 1 tl Golden Stevia = 2 grammi
- 1 grammi Golden Stevia sisaldab 3,8 kcal ja 0,5 grammi süsivesikuid.
Märksõnad:
Leave A Comment