Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: vahtrasiirupi asendaja
Autor: Annika Urm | 27.12.2019 | Golden Stevia
Molasses ehk melass ja Maple syrup ehk vahtrasiirup asendaja. Maitse on kergelt mõrkjas. Kasutatakse samuti küpsetistes, väga sageli just piparkoogitaignas. See kogus on umbes 3 piparkoogitaigna retsepti jaoks või mõne muu magustoidu jaoks vastavalt vajadusele.
Koostisosad: |
90 g (11 spl) magusainet Golden Stevia (kuumutamiseks) |
4 dl (2 tassi) vett |
60 g (8 spl) Golden Stevia siirupisse |
Koostis ühe piparkoogi tagina koguse jaoks: |
30 g (4 spl) magusainet Golden Stevia (kuumutamiseks) |
2 dl (1 tassi) vett |
30 g (4 spl) Golden Stevia siirupisse |
Juhised
1. Võtke paksu põhjaga pott. Pange ühtlane kiht Steviat poti põhja, servad ja põhi sulavad kõigepealt ja hakkavad pruunistuma, sega puust labidaga. Stevia on tumenenud peaaegu põlenud piirini – kui see on tumeda merevaiguvärvi ja suitseb. Golden Stevia kaotab magusa maitse põletamisel, see näitab, et see on naturaalne.
2. Vala 4 dl vett ülepõlenud Stevia peale.
3. Seejärel lisage 60 g Golden Steviat, et siirup oleks magus.
4. Keeda 15-20 minutit, kuni vahtrasiirup on valmis. Vesi keeb välja ja jääb paks tumepruun siirup.
Selle siirupi saate lisada ingveriküpsiste või muude magustoitude valmistamiseks, mis teile meeldib.
Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg
1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)
Leave A Comment