Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: vahtrasiirupi asendaja

Autor: Annika Urm    |    27.12.2019    |     Golden Stevia

Molasses ehk melass ja Maple syrup ehk vahtrasiirup asendaja. Maitse on kergelt mõrkjas. Kasutatakse samuti küpsetistes, väga sageli just piparkoogitaignas. See kogus on umbes 3 piparkoogitaigna retsepti jaoks või mõne muu magustoidu jaoks vastavalt vajadusele.

Koostisosad:
90 g (11 spl) magusainet Golden Stevia (kuumutamiseks)
4 dl (2 tassi) vett
60 g (8 spl) Golden Stevia siirupisse
Koostis ühe piparkoogi tagina koguse jaoks:
30 g (4 spl) magusainet Golden Stevia (kuumutamiseks)
2 dl (1 tassi) vett
30 g (4 spl) Golden Stevia siirupisse

Juhised

1. Võtke paksu põhjaga pott. Pange ühtlane kiht Steviat poti põhja, servad ja põhi sulavad kõigepealt ja hakkavad pruunistuma, sega puust labidaga. Stevia on tumenenud peaaegu põlenud piirini – kui see on tumeda merevaiguvärvi ja suitseb. Golden Stevia kaotab magusa maitse põletamisel, see näitab, et see on naturaalne.

2. Vala 4 dl vett ülepõlenud Stevia peale.

3. Seejärel lisage 60 g Golden Steviat, et siirup oleks magus.

4. Keeda 15-20 minutit, kuni vahtrasiirup on valmis. Vesi keeb välja ja jääb paks tumepruun siirup.

Selle siirupi saate lisada ingveriküpsiste või muude magustoitude valmistamiseks, mis teile meeldib.

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)