Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit
Autor: Annika Urm | 27.12.2019 | Golden Stevia
Uudne suhkruvaba versioon Eesti populaarseimast küpsise-kakao-marmelaadi magustoidust- KIRJU KOER.
Valmistamiseks tegin ise suhkruvaba jõhvika marmelaadi. Küpsisteks kasutasin Maias Maiu poolt suhkru ja glüteeni vabad ingveri küpsiseid ja Prismas ostetud NO Sugar Added DIABLO või küpsiseid
Koostisosad: |
100 g Ingveriküpsised |
100 g Diablo või küpsised |
50 g erinevaid pähkleid (kreeka, brasiilia, metsa) |
150 g võid |
2 spl kakaopulbrit |
100 grammi jõhvika marmelaadi |
2 spl= 16 grammi Golden Steviat |
Juhised
Purusta küpsised kätevahel kaussi
Purusta pähklid masinas ja lisa küpsise segule
Pane potti või, kakao ja golden stevia, kuumuta ühtlaseks vedelikuks
Pane segu küpsise- pähkli segule
Lisa tükeldatud jõhvika marmelaad
Sega ühtlaseks massiks
Võta hõbepaber, pane segu sinna vahele, keera toru.
Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema.
Serveerimisel lõika viiludeks.
Nipid: Võid veeretada ka kuulikesteks ja serveerida Kirju Koera pallikesi. Sobivad ka pulgakookide tegemiseks.
Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg
1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)
Leave A Comment