Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    27.12.2019    |     Golden Stevia

Uudne suhkruvaba versioon Eesti populaarseimast küpsise-kakao-marmelaadi magustoidust- KIRJU KOER.

Valmistamiseks tegin ise suhkruvaba jõhvika marmelaadi. Küpsisteks kasutasin Maias Maiu poolt suhkru ja glüteeni vabad ingveri küpsiseid ja Prismas ostetud NO Sugar Added DIABLO või küpsiseid

Koostisosad:
100 g Ingveriküpsised
100 g Diablo või küpsised
50 g erinevaid pähkleid (kreeka, brasiilia, metsa)
150 g võid
2 spl kakaopulbrit
100 grammi jõhvika marmelaadi
2 spl= 16 grammi Golden Steviat

Juhised

Purusta küpsised kätevahel kaussi

Purusta pähklid masinas ja lisa küpsise segule

Pane potti või, kakao ja golden stevia, kuumuta ühtlaseks vedelikuks

Pane segu küpsise- pähkli segule

Lisa tükeldatud jõhvika marmelaad

Sega ühtlaseks massiks

Võta hõbepaber, pane segu sinna vahele, keera toru.

Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema.

Serveerimisel lõika viiludeks.

Nipid: Võid veeretada ka kuulikesteks ja serveerida Kirju Koera pallikesi. Sobivad ka pulgakookide tegemiseks.

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)