Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    27.12.2019    |     Golden Stevia

Püreestatud jõhvikatest või pohladest tehtud punased marmelaadikommid. Seda marmelaadi saab kasutada näiteks KIRJUS KOERAS.

Koostisosad:
15 gr agar-agarit
5 dl vett
3 spl =24 grammi Golden Stevia magusainet
250 g püreestatud jõhvikaid/pohli

Juhised

1) Leota agar-agar vees 10 minutit, kuni on täielikult lahustunud.

2) Pane vesi, lahustunud agar agar ja 2 spl golden steviat potti.

3) Keeda tasasel tulel umbes 15-20 minutit. Segu on valmis kui see on ühtlaselt paksem vedelik.

4) Püreesta marjad saumikseriga. Lisa 1spl Golden Steviat.

5) Sega agar-agari marmelaadisegu pohla-või jõhvikapüree hulka.

6) Kalla segu ühte suurde vormi või väikestesse vormidesse (kommikarbi põhjad, jää vormid)

Lase üleöö jahedas tarretuda.

7) Kummuta tarretunud marmelaad alusele ja lase kuivada.

Lõika ribadeks/tükkideks, soovi korral võid Golden Steviat peale raputada.

Retsepti ja pildi tegi Annika Urm

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)