Köök: Euroopa | Serveering: 10 | Tüüp: Magustoit
Autor: Annika Urm | 04.02.2019 | Golden Stevia
Koostis
Põhi- Biskviit |
6 muna |
10 g Golden Stevia |
1 dl Nisujahu 60 g |
1 dl Karturitärklist 60 g |
Kreem |
400 ml vahukoort 4×337 kcl 1348 |
1/4 spl soola |
300 g maitsestamata kohupiim 300 g 3x 84 kcal 252 |
30 g Stevia |
1 g Vanilljet |
Niisutamiseks |
50 g Mustsõstrad |
10 g Stevia |
Vahele: 1 Banaana |
Kaunistuseks: 300 g Maasikad |
Juhised
1. Munad vahustada omavahel. Sõeluda jahu ja tärklis, lisada Stveevia ja segada kokku munavahuga. Valada segu küpsetus vormi (ringi kujuline 26 cm) ja küpsetada 20 minutit 175 kraadi juures ahju all pool.
2. Niisutamiseks võta mustsõstrad purusta lisa vesi ja Stevia.
3. Kui biskviit on jahtunud, lõik see kaheks, et saaksid teha 2 kordse tordi. Mõlemad pooled niisuta mustsõstra vedelikuga.
4. Pane esimene niisutatud biskviidi kiht tordi alusele ja määri peale kreem, laota viilutatud banaani tükid laiali, Siis pane peale teine koht biskviiti. Tordi peale vala ülejäänud vahukoore kohupiima vaht, määri laiali ja kata ka tordi ääred.
5. Kaunista tort maasikatega. Ja pane külmkappi seisma 3-4 h pärast on tort imbunud läbi. Eriti hea niisutatud tordi saab järgmisel päeval.
Golden Steviaga valmistatud Tort sisaldab 2610 kcal / 10 portsuks = 261 kcal
Kui Tordi valmistamisel kasutada Suhkrut oleks sama tordi kalorisisaldus 4000 kcal / 10 portsu = 400 kcal lõik
Ümberarvestuse alused
Golden Stevia - Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg
1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)
Leave A Comment