Täisterajahust suhkruvabad kaneelisaiad Golden Stevia suhkruasendajaga.
Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit
Autor: Annika Urm | 14.02.2020 | Golden Stevia
Täisterajahust suhkruvabad kaneelisaiad, Kristel Sass retsept. Tegime seda saia Golden Stevia toidukoolitusel. Need kaneeli-stevia saiad tulid imemaitsvad, tervislikud ja kõigil on neid võimalik ise teha. Kaneelisaiad on Eesti rahvustoit ja neid tehakse igaks pidupäevaks.
Koostisosad: |
Kogus ~ 1,5-2kg: |
50g värsket pärmi |
1,5dl gaseeritud vett |
1dl oliiviõli |
2dl rasvatut piima |
0,5tl küpsetuspulbrit |
3 spl Golden Stevia suhkruasendaja 1:12 |
400g gluteenivaba täistera kaerajahu |
1 spl psülliumi huks kiduaine |
1dl maisitärklis |
1dl rasvatut piimapulbrit |
Rullimiseks maisitärklist |
Vahele panekuks võid, kaneeli, Golden Stevia segu |
Määrimiseks 1 lahti klopitud muna |
Juhised
1. Lahjenda suuremas kausis pärm käesoojas piimas.
2. Lisa gaseeritud vesi ja õli
3. Võta keskmise suurusega kauss. Sega kokku kõik kuivained sh Golden Stevia
4. Sõelu kuivainete segu vedelikele.
5. Sõtku käsitsi või kasuta mõnd köögikombaini.
Sõtku taigent kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud. Kui tundub, et on liialt tihke taigen, lisa vähehaaval gaseeritud vett.
6. Jäta taigen räti alla kerkima ~40 min.
7. Raputa silikoonalusele maisitärklist ja rulli taigen ristkülikuks paksusega ~5mm.
8. Määri taigen võiga ja raputa peale kaneeli-stevia segu,
9. Rulli silikoonaluse abil taigen kokku.
10. Lõika lahti ja aseta muffini vormi või plaadile ja määri pealt lahtiklopitud munaga.
11. Küpseta 250c ahjus keskmisel siinil 22min.
12. Jäta valmis kaneelisaiad niisutatud käteräti alla 10 min jahtuma.
2. Lisa gaseeritud vesi ja õli
3. Võta keskmise suurusega kauss. Sega kokku kõik kuivained sh Golden Stevia
4. Sõelu kuivainete segu vedelikele.
5. Sõtku käsitsi või kasuta mõnd köögikombaini.
Sõtku taigent kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud. Kui tundub, et on liialt tihke taigen, lisa vähehaaval gaseeritud vett.
6. Jäta taigen räti alla kerkima ~40 min.
7. Raputa silikoonalusele maisitärklist ja rulli taigen ristkülikuks paksusega ~5mm.
8. Määri taigen võiga ja raputa peale kaneeli-stevia segu,
9. Rulli silikoonaluse abil taigen kokku.
10. Lõika lahti ja aseta muffini vormi või plaadile ja määri pealt lahtiklopitud munaga.
11. Küpseta 250c ahjus keskmisel siinil 22min.
12. Jäta valmis kaneelisaiad niisutatud käteräti alla 10 min jahtuma.
Parim jahtunult või isegi järgmine hommik!
Tänan Kristel Sass Sweet Cateringist
Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg
1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)
Leave A Comment