Köök: Euroopa | Serveering: 12-14 inimest | Tüüp: koogid-küpsetised
Autor: Annika Urm | 25.07.2020 | Golden Stevia
Suu suussulav rabarberi-maasika beseekook on meie pere üks lemmikuid. Rabarberi hooajal
saab seda ikka mitu korda nädalas tehtud. Maitset saad oma soovile muuta lisa rohkem
maasikaid või tee ainult rabarberitega, samuti kaneeli ja Golden Stevia kogust. Võid samuti
beseekatte paksuse valida vastavalt oma soovile.
Meie pere eelistab suurel ahjuplaadil tehtud õhukese põhja, mahlase moosi ja kõrge beseekattega rabarberi maasika kooki, mille põhi on tehtud mandlijahu ja kaerakliide muretaignast. Sa võid teha muretaigna põhja erinevatest jahu segudest näiteks olen proovinud (100 g mandlijahu, 50 g kaerakliisid, 100 g täistera kaerajahu), (90 g mandlijahu, 80g kaerakliisid, 80 g toortatrajahu), samuti võid teha täisteranisujahust.
Muretaigna valmistamise meetodid:
1) Käsitsi hakkimise meetod
2) Vahustamise meetod
Loe rohkem siit “Kuidas valmistada mandlijahust suhkruvaba muretainast?”
Koostisosad: |
150 g võid |
190 g mandlijahu |
60 g kaerakliid |
2 spl külma vett |
1 spl Golden Stevia |
½ spl küpsetuspulber / sooda |
tilk õunaäädikat või sidrunimahla või sidruni hapet |
1 muna (tugevam ja serveerimis kindlam) |
Vahele: |
300 g rabarberit |
200 g maasikaid |
2 spl Golden Steviat |
1 tl kaneeli |
Beseekate: |
10 munavalget ahjuplaadi suurusele koogile või 6 munavalget 28 cm koogivormis |
1 spl Golden Steviat |
½ tl veiniäädikat / või sidrunimahla 1 tl |
kasutasin muretaignas 5 munakollast ja munavalged läksid kõik Beseekattesse, samuti võid
vähendada muretaignas vee ja või kogust
Valmistamine
Põhi:
1. sega kuivained omavahel kokku kas kausis või suurel lõikelaual
2. Tükelda sisse või
3. Lisa muna ja külm vesi
4. Sega tainas, käsitsi sõtkudes ühtlaseks massiks
5. Kata toidukilega ja
aseta 1 h külmkappi
6. Vajuta näppudega koogivormi või ahjuplaadile
- 28 cm läbimõõduga Koogivormis jätkub tainast äärteks ka, ahjuplaadil ainult põhjaks
- Mina eelistan ahjuplaadikooki
Täidis:
1. Koorin ja tükeldan rabarberid 0,5 cm tükkideks ja laotan ahjuplaadile
2. tükeldan maasikad ja laotan rabarberite peale
3. Sega kokku Golden Stevia ja kaneel, laota ühtlaselt raputades marjade peale.
4. Küpseta eel kuumutatud 180C kraadises ahjus
15 minutit
Beseekate:
1. Vahusta munavalged eraldi kõvaks vahuks lisa veiniäädikas, vahusta seni kaua kuni kõvad tipud tulevad vahu peale
2. lisa Golden Stevia enne lõppu munavalge vahu sisse (lisa maitse järgi)
3. Laota ühtlaselt rabarberi-maasika katte peale
4. Küpseta veel 15-20 minutit 150 C kraadises ahjus.
Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.
Golden Stevia suhkruasendaja on hea maitsega, madala kalorsusega ja tervislik.
Asendab suhkrut 1:12.
Kui sul on vaja 120 g suhkrut siis lisada ainult 10 grammi Golden Steviat.
1 spl Golden Stevia= 8 grammi.
1 tl Golden Stevia = 2 grammi
1 grammi Golden Stevia sisaldab 3,8 kcal ja 0,5 grammi süsivesikuid
Leave A Comment