Suhkruvaba Piparkoogi taigen Golden Stevia magusainega

Suhkruvaba piaprkoogi taigen, see on Annika Urmi esimene piparkoogi retsept, see on veel tavaliste jahudega võid ka teha kõik kaerajahuga! Järgmised retseptid on juba ka gluteenivabad!

Golden stevia piparkoogid suhkruvabad

Autor: Annika Urm    |    04.02.2019    |     Golden Stevia

Suhkruvaba piparkoogi Taigen:
30 g (4 spl) Golden Stevia magusaine (kuumutamiseks)
2 dl vett
15 g piparkoogi maitseaine (Santa Maria)
30 g (4 spl) Golden Stevia magusaine (magustamiseks)
200 g või
250 g täistera kaerajahu
250 g nisujahu
1 tl sooda
1 muna
Kate(määrdeaine)
1 Muna
1/2 espresso
1 tl (2g) Golden Stevia magusaine

Golden Stevia suhkruvaba piparkoogi taigna valmistamine!

Kuidas valmistada suhkruvaba piparkoogi taigent?

1. Võtad paksu põhjaga poti ja valad sinna 30 g Golden Steviat ja pruunistad, kõrvetad stevia puudri pruuniks.

2. Lisad 2 dl vett ja jätkad segamist

3. Lisad 15 g Piparkoogi maitseainet

4. Lisad 200 g võid kuumale pruunile segule, segad kuni või on sulanud ja on ühtlane pruun segu.

5. Lisad jahtununud pruunile segule 30 g Golden Steviat juurde

6. Segad eraldi kausis kokku 250gr Kaerajahu, 250gr nisujahu ja 1 tl soodat

7. Lisad jahule Piparkoogitaigna kokkusegatud pruuni vedeliku

8. Sõtkud taigna ühtlaseks massiks.(puhaste kätega) Lisad vahepeal ühe muna.

9. Kate: Piparkookide määrdeks eraldi kausis klopid 1 muna lahti , lisad 1/2 tassi kohvi ja Golden Stevia, segad ühtlaseks seguks.

Piparkookide valmistamine:

1. Võtad taigna rullid jahuga kaetud pinnal taigna õhukeseks

2. Piparkoogivormidega vajutad taignast välja piparkoogid

3. Pintseldad piparkoogid enne ahjuminekut määrdega kokku

4. Küpsetad eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures piparkooke 11-14 minutit.

5. Peale ahjust võtmist võite peale raputada veel Golden Steviat

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia - Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author:

Leave A Comment

Go to Top