Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit, moos

Autor: Annika Urm    |    22.12.2019    |     Golden Stevia

See moos on väärt kraam. Pohla nimetatakse meie metsade supermarjaks ja ega ka jõhvikas alla jää. Kumba eelistada on maitse küsimus, pohl on pisem ja jõhvikas suurem.

Pohla ja jõhvika marjades on C-vitamiini ja ohtralt kasulikke mineraalaineid. Nii jõhvikat kui ka pohla kasutatakse ka organismi puhastajale, sest needsamad happed, mis ei lase üsna kenakest suhkrusisaldust esile tõusta, on bakterite elutegevust pärssiva toimega.

Sageli segatakse hapud marjad õuntega et saada mahedama maitse. Talvisele pidulikule jõulu lauale valmistasin mina pohla-õunamoosi.

Portsjoni kohta 100 g

Kalorid 32.5 kcal | Valgud 0.44 g | Rasv 0.7 g | Süsivesikud 5.45 g | Suhkru 5.45 g | Sool 2.29 g | Kiudained

Koostisosad:
300 gr jõhvikaid
100 gr õunu
2 dl vesi
2 spl= 16 grammi Golden Stevia
1/2 sidruni mahla

Juhised

Pane jõhvikad potti, lisa juurde vesi ja Golden Stevia.
Kuumuta segu kuni marjad hakkavad pehmenema, umbes 5 minutit.
Lisa tükeldatud õunad ja hauta veel 20 minutit.
Maitse vajadusel lisa Golden Steviat.
Pane moos puhtasse purkidesse ja kaaneta kohe kui soovid hoida rohkem kui 2 nädalat.
Jõuludeajal pane lihtsalt suletavasse purki.

Head Nautimist!

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)