Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    24.05.2020    |     Golden Stevia

Mõnus šokolaadi-pirnikook Golden Steviaga

Siin üks väga maitsev šokolaadi kook mahlaste pirnidega, kuhu pole suhkrut lisatud vaid on tehtud tervisliku Golden Stevia magusainega. Mina kasutasin mandlijahu, et kook oleks keto-dieedi sõbralik. Võid kasutada mandlijahu asemel ka nisujahu.

Golden Steviat võid alati lisada tunde järgi, maitse tainast, ahjus võib kuumusega magusus pigem väheneda, kuna Golden Stevia sisaldab looduslikke ained, mis suurel kuumusel vähenevad.

Shokolaadi-pirni kooki võib serveerida jäätise, vahukoore või toormoosiga.

Koostisosad:
4 suurt või 6 keskmist mahlast pirni
170 g võid
180 g tumedat šokolaadi (otsi poest steviaga või võimalikult vähese suhkruga tumedat shokolaadi)
4 muna
180 g mandlijahu
20 g Golden Steviat = 2-3 sp
0,5 tl kaneeli (soovi korral)
0,5 tl soodat või 2 tl küpsetuspulbrit
Kaunistuseks mandlilaaste
Serveerimiseks: vahukoort, jäätist või toormoosi

Valmistamine

1. Koori ja haki pirnid ca 2 cm kuubikuteks.

2. Sulata või ja šokolaad veevannil või mikrolaineahjus.

Kui mõlemad koostisosad sulatatud, sega need hoolikalt omavahel läbi.

3. Vahusta munad (munavalge ja -kollane koos).

4. Eraldi nõus sega kuivained omavahel kokku: mandlijahu, Golden Stevia magusaine, sooda, kaneel.

5. Lisa kuivainete segule või-šokolaadisegu, sega hoolikalt, lisa vahustatud munad, sega veelkord ja kõige lõpus lisa pirnikuubikud. Sega korralikult läbi.

6. Määrisin ca 24cm läbimõõduga koogivormi korralikult võiga kokku.

7. Vala segu vormi, jaga see ühtlase kihina laiali ja küpseta 170 kraadises ahjus ca 35 min.

8. Kook peaks ahjust võttes seest jääma pehmeks, šokolaadine sisu taheneb tunni-paari jooksul.

9. Kaunista mandlilaastudega ja serveeri soojalt vahukoore, jäätise või toormoosiga.

Retsepti ja piltide autor: Annika Urm

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)