Mulle meeldib metsas seenel käia ja teha seentest erinevaid toite ja marineerida talveks. Meie pere Jõululaual lihtsalt peavad olema marineeritud seenetest seenesalat hapukoore ja sibulaga, nii on see olnud minu peres aegade algusest ja need on väga maitsvad. Sama retsepti järgi võib marineerida kukeseeni ja kivipuravikke. Marineeritud seened on iga pidulaua ehteks ja maitsev sakuska.
Köök: Euroopa | Serveering: 1 l | Tüüp: hoidised
Autor: Annika Urm | 13.09.2020 | Golden Stevia
Koostisosad: |
1 l vett |
2 spl soola |
1 spl Golden Stevia |
1 loorberileht |
3 nelki |
5 pipratera |
1 porgand |
1 sibul |
3 küünt küüslauku |
2-3 spl 30% äädikat |
2 tera vürtsi |
1 tl sinepiseemneid |

Annan teile suurepärase tervisliku retsepti, mida saate kodus ise valmistada, koostisained leiate Golden Stevia e-poest. Müsli on täpselt nii magus, et saate sinna lisada maitsestamata jogurtit see on kõige tervislikum viis. Võite lisada ka kitsepiima jogurtit, kreeka jogurtit või ise tehtud keefiri. Mida samuti saab tellida meie käest Golden Stevia e-poest: Maasika Kookose Müsli, Shokolaadi Pähkli Müsli
- Kasuta eelnevalt leotatud ja Kupatatud seeni (riiskaid, pilvikud jne)
- Tükelda porgandid ja keeda pehmeks
- Pane vette kõik marinaadi ained välja arvatud äädikas ja keeda 5 minutit madalala
tulel. - Lisa 2-3 spl äädikas. Keeda 5 minutit
- Nõruta eelnevalt kupatatud seened ja pane steriliseeritud purkidesse
- Kalla marinaad seente peale, pane peale steriliseeritud plekk kaaned ja pane suurde potti keema.
- Keeda ca 5 minutit ning sule õhukindlalt purkide kaaned
- Keera purgid tagurpidi ajaehele (et olla kindel, et kaante vahelt marinaad läbi ei imbu) ja kata märja külma rätikuga. Kui purgid on jahtunud, pööra ümber
- Mõne nädala pärast võite hakata maiustama krõmpsuvaid ja maistavaid metsaseeni.
Enne marineerimist tuleb seened ette valmistada nii
Pilvikud:
Eemalda kübaralt nahk, lõika väiksemateks tükkideks, kupata (keeda rohkes vees, lisa ca 2
spl soola) 20 minutit. Riisu vaht. Jäta seente keeduvesi alles, selles saab marinaadi teha!
Männiriisikad:
Leota männiriisikaid külmas vees 24 tundi, vahetades mitu korda vett. Kupata männiriisikaid 20 minutit. Kurna ja loputa.
Kaseriisikad:
Kupata kaseriisikaid kaks korda, et eemalduks viha maitse. Kurna ja loputa.
Puravikud:
Suurtel puravikel eemalda kübara alt pehme osa, jalgadelt kraavi pruun kate. Kupata 3 minutit, kurna ja loputa külma veega.
Loe veel:
Kuidas valmistada tervislike suhkruvabu kompotte, moose, mahlasid, hoidiseid Golden
Stevia suhkruasendajaga?
ENDLA KIPPA valmistatud suhkruvabad moosid, hoidised, kompotid, kurgid, borsh Golden
Stevia magusainega sobivad ideaalselt diabeetikutele!
Osta Golden Stevia:
Golden Stevia suhkruasendaja inuliiniga
1:10, 500g
või
Golden Stevia suhkruasendaja 1:12, 0.5kg
Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu, Diabeetikute retseptid või Stevia retseptid grupiga,
kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid
jagada enda retsepte.
Golden Stevia suhkruasendaja on hea maitsega, madala kalorsusega ja tervislik.
Asendab suhkrut 1:12.
Kui sul on vaja 120 g suhkrut siis lisada ainult 10 grammi Golden Steviat.
1 spl Golden Stevia= 8 grammi.
1 tl Golden Stevia = 2 grammi
1 grammi Golden Stevia sisaldab 3,8 kcal ja 0,5 grammi süsivesikuid
Leave A Comment