Köök: Euroopa | Serveering: 6 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm | 08.06.2020 | Golden Stevia

Mango vaht on suurepärane magustoit nii suurele hulgale inimestele püstijalu topsist söömiseks, kui ka pere hommiku, lõuna või õhtusöögi magustoit. Mina teen seda alati koos Mango Mousse tordi valmistamisel.

Arvestan kogused poole võrra suuremad ja nii saab tehtud kaks magustoitu. Üsna tihti soovib pere süüa enne tordi serveerimist tervislikku, suhkruvaba maitsvat mangovahtu. Loomulikult tuleb selle magustoidu nimetuse juurde lisada märge “ei ole suhkruid lisatud”, sest mangos ja piimatoodetes on oma naturaalne suhkur juba sees. Golden Stevia magusainega me muudame magustoidu tervislikumaks kuna ei lisa sinna ekstra tühje kaloreid, mida meie kehal pole vaja.

Golden Stevia suhrkuasendaja asendab suhkrut 1:12 ja sa kasutad seda 12x vähem, samas teeb magustoidu maitsvalt magusaks ja sa ei tunne erinevust. Ainult seda, et see magustoit ei tekita sõltuvust, vähem kaloreid, tervislik, keto dieedi sõbralik. Sobib diabeetikutele.

*Diabeetiku veresuhkur tõuseb ainult piimatoodete ja mangopüree arvelt ja tõus ei ole nii äkiline ja insuliini läheb umbes poole vähem.

Mangovaht:
400 ml vahukoort
380 ml kreekajogurtit
300 ml mangopüree (bonne oma) suhkrut pole lisatud
25 g zelatiini (vaata pakendi pealt) 1.2 liitri kohta (Santa Maria)
2 spl = 16 g Golden Stevia
Mango Zelee Kate:
200 ml mangopüreed
100 ml vett
10 g zelatiini (vaata pakendi pealt) (Santa Maria)
1 tl = 2 g (vajadusel)
Kaunistamiseks kasutasin külmkuivatatud maasikaid, riivisin neid peale ja Stevia lehti, mis mul kodus lillepotis aknalaual kasvavad

Valmistamine

Mango kreemi valmistamine:

1. Vahusta vahukoor, lisa kreekajogurt , mangopüree ja golden stevia (GS raputa laiali üle segu, et seguneks ühtlaselt ja kiirelt)

2. Sulata vee sees zelatiin ja siis kuumuta vedelaks, jahuta natukene.

3. Sega Zelatiin vahu sisse ja kalla võrdselt 10-12 magustoidu bokaali

4. Pane magustoidud külmkappi seisma 1-2h

Mango zelee kate:

1. Sega kokku mangopüree, vesi ja Golden Stevia vajadusel

2. Sulata Zelatiin veega, kuumuta veevannil vedelaks ja sega mangopüree sisse, tõsta lusikaga magustoidud pokaali, mango kreemi peale.

3.Pane magusotidud 4-5 h külmkappi seisma.

Kaunista, Serveeri ja Nautige!

Retsepti ja piltide autor: Annika Urm

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.

Ümberarvestuse alused

Golden Stevia – Suhkur

1 kg = 12 kg

0.5 kg = 6 kg

90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)