Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    28.05.2020    |     Golden Stevia

Suhkruvaba Mango Mousse Tort mandlibiskviidi põhjaga

See kreemivahune mango tort sobib igaks pidulikuks tähtpäevaks ja on lihtne ise teha. Suhkruvaba Mango Mousse Tort on tervislik ja parim sinu perele ja külalistele. Torti on võimalik teha nii mandlibiskviidiga kui ka riisjahu, kartuli- või maisi tärklisega. Siis on tort ka gluteenivaba. Mandlijahu sobib just keto sõbraliku dieedi jaoks.

Kaunistus annab igakord tordile erineva välimuse ja ilus mangomahla želee kiht päikselise kollase rõõmsa välimuse.

Koostisosad:
Põhi:
2 muna
2 spl mandlijahu
1 tl Golden Steviat = 2 grammi
*Võid kasutada ka ainult nisujahu, et teha biskviitpõhja. Kasuta 1 spl jahu muna kohta
Tordi sisu:
600 ml vahukoort
380 ml kreeka jogurtit
300 ml mangopüreed (bonne oma). Vali ilma suhkruta.
25 g želatiini (vaata pakendi pealt) 1.2 liitri kohta (santa Maria)
3 spl = 24 g Golden Steviat
Biskviidi niisutamiseks 100 ml mangopüreed
Kate:
100 ml mangopüreed
50 ml vett
10 g želatiini (vaata pakendi pealt) (Santa Maria)
1 tl = 2 g (vajadusel)
Kaunistamiseks kasutasin külmkuivatatud maasikaid, riivisin neid peale. Lisasin mandlilaaste ja söödavaid liblikaid ja Stevia lehti, mis mul lillepotis aknalaual kasvavad :)

Valmistamine

Põhi:

  1. Vahusta munavalged, lõpus lisa muna kollane ja stevia magusaine
  2. Sega aeglaselt käsitsi mandlijahu munavahu sisse
  3. Kalla 26 cm läbimõõtu koogivormi.
  4. Eelkuumuta ahi 180 kraadi ja küpseta 7-9 minutit ahjus. Ära vahepeal ahju ava ja jahuta!
  5. Niisuta biskviidipõhi mangopüree seguga, et oleks piisavalt niiske tort

Mangokreemi valmistamine:

  1. Vahusta vahukoor, lisa kreekajogurt , mangopüree ja golden stevia (GS raputa laiali üle segu, et seguneks ühtlaselt ja kiirelt)
  2. Sulata vee sees zelatiin ja siis kuumuta vedelaks, jahuta natukene.
  3. Sega Zelatiin vahu sisse ja kalla jahutatud ja niisutatud põhja peale vormi ja pane külmkappi 1-2h

Mango zelee kate:

  1. Sega kokku mangopüree, vesi ja Golden Stevia vajadusel
  2. Sulata Zelatiin veega, kuumuta veevannil vedelaks ja sega katte sisse, vala vaikselt spaatlit kasutades mousee kihi peale
  3. Pane tort üleöö külmkappi seisma.

Kaunista ja serveeri järgmine päev! Nautige!

Retsepti ja piltide autor: Annika Urm

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.

Golden Stevia suhkruasendaja on hea maitsega, madala kalorsusega ja tervislik.

Asendab suhkrut 1:12.

Kui sul on vaja 120 g suhkrut siis lisada ainult 10 grammi Golden Steviat.

1 spl Golden Stevia= 8 grammi.

1 tl Golden Stevia = 2 grammi

1 grammi Golden Stevia sisaldab 3,8 kcal ja 0,5 grammi süsivesikuid.

Mango mousse suhruvaba gluteeni vaba koorene tort mandli biskviit
Mango mousse suhruvaba gluteeni vaba koorene tort mandli biskviit