Köök: Euroopa | Tüüp: moosid

Kõrvitsa-tšillimoos sobib suurepäraselt juustu kõrvale.

Moositegijad, marineerija ja hoidistajad tähelepanu

1kg moosi kohta kasuta ca 20-30 g Golden Stevia magusainet vastavalt maitsele
Steriliseerimine on väga oluline!
Erinevad võimalused steriliseerimiseks:
Pane pudelid, purgid ja kaaned praeahju ca 80°C juurde

kuivata korgid ära kuna vesi on elus ja jätab bakterid sisse

Keeda korgid ja kaaned eelnevalt, et kindlustada nende steriilsus

võid ka steriliseerida viina või piiritusega, et oleks ikka 100% steriilne ja sinu töö ja vaev tasuks ära.

Golden Stevia magusainega on marineerimine, hoidistamine ja moositegemine uus asi ja parem teha korralikult

Koostisosad:
500 g kõrvitsat
20 ebaküdooniat
1 sibul
20 g ingverit
1 tl tšillihelbeid
2 spl Golden Stevia = 16 g
1 tl sinepiseemneid
Sool
Kaneel

Valmistamine

  1. Puhasta ja tükelda kõrvits
  2. Puhasta ja tükelda ebaküdoonia ja lisa blenderisse
  3. Pane kõrvits ja ebakütoonia püree keema, lisa tükeldatud sibul ja kõik maitseained
  4. Keetsin moosi 15 minutit, lasin saumikseriga läbi. Lisa vastavalt maitsele Golden Stevia magusainet
  5. Keeda 15 minutit maitse ja vajadusel lisa mida vaja kas soola, tšillit või Golden Stevia magusainet

     

Retsepti ja piltide autor: Annika Urm

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.

Golden Stevia suhkruasendaja on hea maitsega, madala kalorsusega ja tervislik.

Asendab suhkrut 1:12.

Kui sul on vaja 120 g suhkrut siis lisada ainult 10 grammi Golden Steviat.

1 spl Golden Stevia= 8 grammi.

1 tl Golden Stevia = 2 grammi

1 grammi Golden Stevia sisaldab 3,8 kcal ja 0,5 grammi süsivesikuid.

Kõrvitsa chilli moos retsept Golden Stevia