Keto piparkoogid on tehtud mandlijahust ja psüllium Husk kiudainest need on gluteenivabad, suhkruvabad ja madalate süsivesikutega! Keto piparkookid on valmistatud Golden Stevia suhkruasendajaga. Võid kasuta kas inuliiniga 1:10 või maltodextriiniga 1:12. Mõlemad sobivad! Keto piparkoogid sobivad väga hästi diabeetikutele!

Keto Piparkoogid Mandlijahust

Autor: Annika Urm | 22.12.2020 | Golden Stevia

Keto piparkoogid on suus sulavad, mõnusalt muredad ja väga maitsvad piparkoogid!
Kuidas valmistada Suhkru- ja gluteenivabu piparkooke?
Varu endale Golden Stevia Keto e-poest Mandlijahu 4% sisaldab ainult süsivesikuid, psüllium huski kiudainet, Golden Stevia suhkruasendajat 1:12 või inuliiniga 1:10, piparkoogimaitseainet ja võid.

Selles retseptis olen ma kasutanud Psüllium Husk suurt kiudainet! Neid on kahte sorti Psüllium Husk Powder ehk pulber ja Psüllium Husk suur kiudaine.

Golden Stevia Keto Piparkoogi koostisosad:

170g Võid
30g Golden Stevia Suhkruasendaja 1:12
1 dl vett
15g piparkoogi maitseainet
1 tl jahvatatud ingveri
1tl nelgi pulbrit või 4 nelgitera
2 tl kaneeli
1 tl kardemoni
350 g Mandlijahu 4% Süsivesikuid
30 g Psüllium Husk Kiudaine (Suur kiud)
4 muna
1 tl Küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Kuidas valmistada suhkruvaba gluteenivaba keti piparkoogi tagent?

  1. Mõõda välja ja sega kokku piparkoogi maitseained, ingver, kaneel, kardemon
    ja nelk.
  2. Võta paksu põhjaga pott ja vala sinna 30 g Golden Steviat ja pruunista stevia
    õrnalt.
  3. Lisad 1 dl vett, 170 g võid, piparkoogi maitseained ja jätkad segamist kuni
    piparkoogi põhi on ühtlane segu.
  4. Segad eraldi kausis kokku 350g mandlijahu, 50g pshyllumhusk, sooda, sool.
  5. Lisa jahule Piparkoogitaigna pruun vedelik.
  6. Maitsejärgi võid lisada Golden Steviat veel.
  7. Lisa munad ja sõtku taigen ühtlaseks massiks (puhaste kätega).
  8. Pane see toidukile sisse ja hoia minimaalselt 1h külmkapis taigen enne kui
    küpsetama asud.
Sugarfree gingerbread golden stevia orange

Orange flavored Sugar Free Gingerbread dough golden stevia cookies

Suhkruvaba Piparkookide valmistamine:

  1. Võtad 2 lehte küpsetuspaberit, taignarull, piparkoogi vormid ja pitsalõikur
  2. Lõika 1/3 taignast ja rulli see ühtlaseks kihiks kahe küpsetuspaberi vahel.
  3. Piparkoogivormidega vajutad taignast välja piparkoogid.
  4. Küpsetad eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures piparkooke 8-9 minutit.
  5. Peale ahjust võtmist võite peale raputada veel Golden Steviat

Võid Kasutada lisaks Mandlijahule ka kuldse linaseemne jahu ja kõrvitsaseemne jahu vähendades sama palju mandlijahu.

Piparkoogi lõikumiseks võid kasutada ka pitsalõikurit et kiirendada kookide välja lõikamist ja uuesti taigna rullimist.

Võid rullida piparkoogi taigna õhukeseks või natukene paksemaks, siis tulevad pehmemad küpsised. Oluline et ahju lähevad sama aegselt sama paksud piparkoogid, et nad saaks ühtlaselt küpseda.

Retsept/ Pilt: Annika Urm

Your cart is empty!