Keto piparkoogid on tehtud mandlijahust ja psüllium Husk kiudainest need on gluteenivabad, suhkruvabad ja madalate süsivesikutega! Keto piparkookid on valmistatud Golden Stevia suhkruasendajaga. Võid kasuta kas inuliiniga 1:10 või maltodextriiniga 1:12. Mõlemad sobivad! Keto piparkoogid sobivad väga hästi diabeetikutele!
Autor: Annika Urm | 22.12.2020 | Golden Stevia
Keto piparkoogid on suus sulavad, mõnusalt muredad ja väga maitsvad piparkoogid!
Kuidas valmistada Suhkru- ja gluteenivabu piparkooke?
Varu endale Golden Stevia Keto e-poest Mandlijahu 4% sisaldab ainult süsivesikuid, psüllium huski kiudainet, Golden Stevia suhkruasendajat 1:12 või inuliiniga 1:10, piparkoogimaitseainet ja võid.
Selles retseptis olen ma kasutanud Psüllium Husk suurt kiudainet! Neid on kahte sorti Psüllium Husk Powder ehk pulber ja Psüllium Husk suur kiudaine.
Golden Stevia Keto Piparkoogi koostisosad:
170g Võid |
30g Golden Stevia Suhkruasendaja 1:12 |
1 dl vett |
15g piparkoogi maitseainet |
1 tl jahvatatud ingveri |
1tl nelgi pulbrit või 4 nelgitera |
2 tl kaneeli |
1 tl kardemoni |
350 g Mandlijahu 4% Süsivesikuid |
30 g Psüllium Husk Kiudaine (Suur kiud) |
4 muna |
1 tl Küpsetuspulbrit |
näpuotsaga soola |
Kuidas valmistada suhkruvaba gluteenivaba keti piparkoogi tagent?
- Mõõda välja ja sega kokku piparkoogi maitseained, ingver, kaneel, kardemon
ja nelk. - Võta paksu põhjaga pott ja vala sinna 30 g Golden Steviat ja pruunista stevia
õrnalt. - Lisad 1 dl vett, 170 g võid, piparkoogi maitseained ja jätkad segamist kuni
piparkoogi põhi on ühtlane segu. - Segad eraldi kausis kokku 350g mandlijahu, 50g pshyllumhusk, sooda, sool.
- Lisa jahule Piparkoogitaigna pruun vedelik.
- Maitsejärgi võid lisada Golden Steviat veel.
- Lisa munad ja sõtku taigen ühtlaseks massiks (puhaste kätega).
- Pane see toidukile sisse ja hoia minimaalselt 1h külmkapis taigen enne kui
küpsetama asud.
Suhkruvaba Piparkookide valmistamine:
- Võtad 2 lehte küpsetuspaberit, taignarull, piparkoogi vormid ja pitsalõikur
- Lõika 1/3 taignast ja rulli see ühtlaseks kihiks kahe küpsetuspaberi vahel.
- Piparkoogivormidega vajutad taignast välja piparkoogid.
- Küpsetad eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures piparkooke 8-9 minutit.
- Peale ahjust võtmist võite peale raputada veel Golden Steviat
Võid Kasutada lisaks Mandlijahule ka kuldse linaseemne jahu ja kõrvitsaseemne jahu vähendades sama palju mandlijahu.
Piparkoogi lõikumiseks võid kasutada ka pitsalõikurit et kiirendada kookide välja lõikamist ja uuesti taigna rullimist.
Võid rullida piparkoogi taigna õhukeseks või natukene paksemaks, siis tulevad pehmemad küpsised. Oluline et ahju lähevad sama aegselt sama paksud piparkoogid, et nad saaks ühtlaselt küpseda.
Retsept/ Pilt: Annika Urm
Piparkoogitaigen. Ma kasutan tavaliselt erütriooli. Palju seda peaksin stevia asemel kasutama? Äitähh
Tere Egni!
Vähemalt 12x rohkem ehk siis 360 grammi aga kuna erütritool on suhkru magususest ainult 70% magus ja suhkur 10% siis ilmselt läheb veel rohkem ca 400-450grammi.
Golden Stevia tundub küll kallis 500g aga kuna see võrdub 6kg suhkruga siis tuleb see lõppkokkuvõttes erütrioolist 10x soodsam. Kui muidugi maitse ei meeldi Golden Stevial siis aitab küll erütritool olukorrast välja!
NB! Üleliigne erütritooli tarbimine võib kõhu valutama panna! EU soovitatud kogus on üldse ainult 13g aga sellega ei saa midagi magusaks, vaja katsetada ja enda keha kuulata!