Alustuseks väike selgitus.

Et kontekstist paremini aru saada, lisan näidiseks mõned väikese kalorsusega toiduained kui inimene tarbib neid toidukordadel (portsjon): Peakapsas – kausitäis kapsast sisaldab umbes 20 kalorit. Porgand – keskmine porgand on umbes 30-40 kalorit. Lillkapsas –100-s grammis 25 kalorit. Seller – 100-s grammis 20 kalori. Mandariin – üks keskmine mandariin 35 kalorit. Greip – pooles suures greibis on umbes 50 kalorit. Sibul – keskmine sibul sisaldab umbes 45 kalorit. Paprikad –väike kausitäis hakitud paprikat sisaldab umbes 50 kalorit. Redis – kausitäis rediseid sisaldab umbes 20 kalorit. Kaalikas – väike kaalikas sisaldab umbes 50 kalorit. Maasikad – suur peotäis maasikaid sisaldab umbes 40 kalorit. Herned – kausitäis herneid sisaldab umbes 40 kalorit. Tomat – üks keskmine tomat sisaldab umbes 30 kalorit. Naeris – üks väike naeris sisaldab umbes 40 kalorit. Arbuus – väike kausitäis arbuusi sisaldab umbes 50 kalorit.

Magusainet Golden Stevia-t kasutame oma toitude magustamiseks, mitte toidukorrana sisse söömiseks. Me kasutame seda lisades oma toidule meelepärase magususe saavutamiseks, kuid kindlasti mitte rohkem kui 1 g toiduportsjoni kohta, mis magususelt vastab 12 grammile suhkrule.

Loe siit lisaks: Kuidas on Golden Stevia toode 0 kcal?

Golden Stevia magusaine 1 grammi kalorsus on umbes 3,4 kcalorit, mitte stevioolglükosiidide kalorsus, mis sisaldub Golden Stevias. Stevioolglükosiidide kalorsus on endiselt 0. Kalorsuse annab maltodekstriin. Stevioolgkükosiidide magususaste võrreldes suhkruga on 300 kuni 400 suurem. Seda doseerida ei ole võimalik. Kui panete tordi sisse 15 g Golden Steviat, siis kogu tordi üldkalorsus tõuseb a 55 kcal-it. Kui tort on näiteks 1,8 kg ja paned sinna 15g GS, siis normaalne toitumine eeldab, et inimene rahuldab oma magusaisu 100g tordiviiluga. Kui jagad 1,8kg tordi peale ära 15g GS ja kui 1,8kg tordist saad 18 viilu, iga viil 100g, siis selles viilus on alla 1g GS. Seega on Maltodekstriini sisaldus väga väike ja kalorsus olematu selles viilus kui tort on tehtud suhkru asemel GS magusainega.

Kalorsus ja magusus sõltub lõpuks sellest kui suur on kogu toidu kaal ja kui palju te sinna GS lisate.

Ükski magusaine ega suhkruasendaja ei ole eraldi toit ja neid tuleb kasutada targalt ja vastavalt tootja soovitustele.

Loe lisaks: 


MIS ON MALTODEKSTRIIN?

Kuidas kasutada Golden Steviat? Ainult 0.5 grammi paned seda tee sisse!
Autor:
Veiko Huuse