Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    14.02.2020    |     Golden Stevia

Gluteeni, laktoosi ja suhkruvabad shokolaadi-kanepi küpsised! Retsepti prooviti ka Golden Stevia koolitusel, retsepti autor: Kristel Sass , Sweet Design Cateringist  https://www.sweetdesign.ee/
Koostisosad:
Kogus: 12tk
1 muna
0,5dl oliiviõli
25g laktoosivaba taluvõid
1 dl kaerakliisid
1dl täisterakaerajahu
1 spl maisitärklist
1 spl kanepijahu
0,5tl soodat
1.5 spl Golden Stevia magusaine
0,5tl vanillipasta
50 g suhkruvaba šokolaadi

Juhised

1. Eelkuumuta ahi 200c peale.
Samal ajal:
2. Sega kokku muna, õli ja vanillipasta.
3. Lisa kõik kuivained, toasoe või ja tükeldatud šokolaad. Sega korralikult ühtlaseks massiks.
4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
5. Tõsta supilusikaga väikesed portsud ja vormi neist pallid. Vajuta õrnalt lapikuks.
6. Küpseta eelkuumutatud ahjus keskmisel siinil ~12-13 minutit.
7. Lase natuke jahtuda ja asu maiustama.

Kristel Sass
Sweet Design Catering https://www.sweetdesign.ee/

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)