Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit
Autor: Annika Urm | 14.02.2020 | Golden Stevia
Koostisosad: |
Täisterajahust suhkruvaba kringel värskete pohlade ja banaanidega, shokolaadikattega |
Kogus ~ 1,5-2kg: |
50g värsket pärmi |
1,5dl gaseeritud vett |
1dl oliiviõli |
2dl rasvatut piima |
0,5tl küpsetuspulbrit |
3 spl Golden Stevia suhkruasendaja 1:12 |
400g gluteenivaba täistera kaerajahu |
1 spl psülliumi |
1dl maisitärklis |
1dl rasvatut piimapulbrit |
Rullimiseks maisitärklist |
Vahele panekuks oliiviõli, paar peotäit värskeid pohli ja 1 banaan. |
Kaneeli Golden Stevia segu |
Määrimiseks 1 lahtiklopitud muna |
Kate: |
50g suhkruvaba šokolaadi |
1 spl vähendatud rasvasisaldusega kakaod |
0,5 dl rasvatut piima |
Juhised
1. Lahjenda suuremas kausis pärm käesoojas piimas.
2. Lisa gaseeritud vesi ja õli
3. Võta keskmise suurusega kauss. Sega kokku kõik kuivained sh Golden Stevia
4. Sõelu kuivainete segu vedelikele.
5. Sõtku käsitsi või kasuta mõnd köögikombaini. Sõtku taigent, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud. Kui tundub, et on liialt tihke taigen, lisa vähehaaval gaseeritud vett.
6. Jäta taigen räti alla kerkima ~40 min.
7. Raputa silikoonalusele maisitärklist ja rulli taigen ristkülikuks paksusega ~5mm.
8. Määri taigen oliiviõliga ja raputa peale kaneeli-stevia segu, pohlad ja banaaniviilud.
9. Rulli silikoonaluse abil taigen kokku.
10. lõika rull pikuti pooleks ja püüa ettevaatlikult keerutada neist pats. Aseta plaadile ringikujuliselt ja määri pealt lahtiklopitud munaga.
11. Küpseta 250c ahjus keskmisel siinil 22min.
12. Jäta valmis kringel niisutatud käteräti alla 10 min jahtuma.
13. Tee valmis šokolaadikate ja nirista see ühtlaselt kringlile.
Täisterajahust valmistatud tooteid säilita alati õhukindlalt. Kokkupuutel õhuga muutuvad nad üsna kiirelt rabedaks.
https://www.sweetdesign.ee/
Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg
1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)
Leave A Comment