Suhkruvaba Rabarberi kissell

Köök: Euroopa | Serveering: 2,5 – 3 l | Tüüp: kissellid

Autor: Annika Urm | 29.08.2020 | Golden Stevia

Suhkruvaba Rabarberi- maasika kissell Golden Stevia suhkruasendajaga on magus, maitsev palju vähem kcal ja süsivesikuid kui suhkruga kissellis. Paksendamiseks olen kasutanud ja proovinud tärklise asemel Kaera kiudained ja ka Xanthan Gum’i  gluteenivaba paksendajat.

Koostisosad:
500 g rabarberit
200 g maasikaid
2l vett
30g = 4 spl Golden Stevia magusainet
6 spl Kaera kiduainega või 1 tl Xanthan Gumiga

Kuidas valmistada Suhkruvaba Rabarberi maasika kisselli 

  1. Koori rabarberivarred ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks.
  2. Pane rabarberitükid potti, vala peale külm vesi, lisa Golden Stevia ja kuumuta keemiseni
  3. Keeda tasasel tulel 7-8 minutit, kuni rabarber on pehme.
  4. Tükelda maasikad
  5. Lisa poole rabarberi keetmisel maasika tükid
  6. Lahusta kartulitärklis väheses külmas vees ja nirista kisselli sisse. Kuumuta keemiseni
    ja tõsta pott seejärel kohe tulelt.

Kissell on ideaalne näiteks suhkruvaba kohupiimavormiga!

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.

Golden Stevia suhkruasendaja on hea maitsega, madala kalorsusega ja tervislik.

Asendab suhkrut 1:12.

Kui sul on vaja 120 g suhkrut siis lisada ainult 10 grammi Golden Steviat.

1 spl Golden Stevia= 8 grammi.

1 tl Golden Stevia = 2 grammi

1 grammi Golden Stevia sisaldab 3,8 kcal ja 0,5 grammi süsivesikuid

Suhkruvaba Kohupiimavorm rosinatega ja kissell
Rabarberi-maasika suhkruvaba kissell Golden Steviaga
Rabarberi-maasika kissell Golden Steviaga