Gluteenivaba, Keto Rabarberikook mandlijahu biskviidi, hapukoore ja besee kattega on lihtne ja maitsev magus kook.

Golden Stevia mandlijahu sees on ainult 4g neto süsivesikuid.

See kogus on 10-12 inimesele, Ümara koogivormi läbimõõt on 26cm

Köök: Euroopa | Tüüp: koogid-tordid |

Gluteenivaba Rabarberikook Mandlijahu biskviidi

Retsepti ja piltide Autor: Annika Urm | 07.07.2021 | Golden Stevia

Golden Stevia suhkruvaba, keto rabarberikook on parim küpsetise valik, kui soovid välistada enda menüüst suhkru, gluteeni ja süsivesikud.

See on gluteenivaba, low carb ehk madalate süsivesikutega keto kook kuna on kasutatud Golden Stevia mandlijahu (sisaldab ainult 4g süsivesikuid 100g kohta) ja lisasin ka 1 spl Kuldse linaseemne jahu, et lisada rohkem tervislikke omega 6 rasvhappeid ja et tainas oleks natuke kollasem, võid teha biskviidi ka ainult Mandlijahust.

Rabarberi kattesse on lisatud, hapukoore ja munakollase segu, mille paksendamiseks kasutansin 1 spl Psüllium Husk Powderit, tärklise asemel. Psüllium Husk Powder ehk India Teeleht on tervislik, keha puhastav kiudaine ja seob mõnusalt vedelikku. Seda saab Golden Stevia e-poest nii kiudainena kui puudrina (Psyllium Husk Powder). Sobib suurepäraselt diabeetikute ja keto dieedi toidulauale.

Suhkruvaba besee katte on madalate süsivesikutega kuna on tehtud Golden Stevia magusainega ja hoiab süsivesikud ja suhkrud kontrolli all.

Lase valmis rabarberikoogil jahtuda enne serveerimist, siis ei lagune sisu laiali.

Igal kevadel kui tärkavad rabarberid on see nagu uus algus, see on läheneva suve märk. Rabarberi hooaeg on suhteliselt lühike, maist juunini. Rabarberid on rohelised ja punased, neid võiks panna sügavkülma tükkidena kui ka moosina. Golden Stevia suhrkuasendajaga saab teha ka rabarberi siirupit, rabarberi moosi ja rabarberi mahla.

Kuidas Valmistada Golden Stevia suhkruasendajaga kompotte, moose, hoidiseid, mahlasid, leiad siit!

Golden Stevia magusainega tehtud rabarberikoogid ja magustoidud on madalate süsiveiskutega, diabeedi ja keto toitumise sõbralikud.

Suhkruvaba keto rabarberikook on tehtud mõlema Golden Stevia magusainega nii 1:12 maltodextriniga kui ka 1:10 Golden Stevia Suhkruasendaja Inuliiniga. Inuliin on prebiootikum ja saad selle kohta lugeda siit: Mis on Inulin?

Gluteenivaba biskviidi koostisained:
5 muna
1spl = 10g Golden Stevia suhkruasendajat (1:10 või 1:12)
4 spl Mandlijahu Golden Stevia
1 spl Kuldselinaseemne Jahu Golden Stevia
1  tl küpsetuspulbrit Golden Stevia
Rabarberi vahekiht:
400g tükeldatud rabarbereid
3 spl ehk 24g Golden Stevia Magusainet
1 spl kaneeli
5 munakollast
300 ml hapukoort
1 spl Psüllium Husk Powder Golden Stevia
Suhkruvaba Besee Kate:
5 muna valget
1 spl Golden Stevia suhkruasendaja
1 spl sidrunimahla

 

Gluteenivaba Rabarberikook Mandlijahu biskviidi, keto, suhkruvaba

Kuidas valmistada suhkruvaba, gluteenivaba rabarberi mandlijahu biskviidi kooki?

1. Vahusta 5 munavalget kõvaks vahuks, lisa munakollased ja 1 spl Golden Stevia magusainet.

2. Sega omavahel kuivained Mandlijahu, Kuldselinaseemne jahu, küpsetuspulber, vala kuivained munavahu sisse, sega kokku ja maitse, vajadusel lisa veel Steeviat või kaneeli kui vaja on Stevia maitset peita või parendada.

3. Vala biskviiditaigen ümarasse koogivormi, läbimõõduga 26 cm ja pane ahju 200 kraadi juures 15 min

4. Puhasta rababerid ja haki need tükkideks, vala rabarberid potti, lisa Golden Stevia suhkruasendajat, 1spl kaneeli ja 1 spl veega, kuumuta 5 min

5. Vahusta munakollased, lisa hapukoor, lisa psüllium husk kiudaine pulber ja rabarberi segu

6. Lisa rabarberi munakollase hapukoore segu biskviidi põhjale ja küpseta ahjus veel 200C kraadi juures 15 minutit.

7 .Samal ajal vahusta munavalged kõvaks vahuks Golden Stevia magusainega ja sidrunimahlaga.

8. Vala beseevaht vormi ja küpseta 150C juures ahjus veel 20 minutit

Lase jahtuda ennem serveerimist siis ei vaju sisu kuumusest laiali ja tõmbab tahkemaks!

Naudi!

Golden Stevia suhkruvabad Retseptid

Golden Stevia Keto e-Pood

Retsepti autor ja pilt Annika Urm

NB! Mina kasutasin mõlemat Golden Stevia suhkruasendajat Inuliiniga ja Maltodekstriiniga, et ikka maitse oleks parem. Lisades kaneeli, sidrunimahla parandada ka Stevia järelmaitset.

Alati Maitse segu, kui ei meeldi maitse, siis paranda teda ennem ahju minekut, ahjus võib magusus väheneda!

Kust osta “SUHKRUVABA” kokaraamatut?
Loomulikult Golden Stevia e-poest.
Lisa ostukorvi ka Golden Stevia suhkruasendaja, mida kasutame ka raamatu retseptides.
Golden Stevia suhkruasendajat 1:12 ja 1:10 kasutatakse võrreldes suhkruga või teiste suhkruasendajatega 10-12 x vähem. Golden Stevia suhkruasendaja on maitseaine ja sobib hästi diabeetikutele ja keto toitujatele.

Kuidas osta Golden Stevia e-poest?

1. Lisa korvi
2. Maksa Pay Pal, pangakaardi või ülekandega

3. Kaup jõuab sinuni 2-3 päevaga

4. Või tule ise järgi, maksta saab ka sularahas

Golden Stevia on avanud suhkruvaba e-poe just selleks, et diabeetikud ja keto- low carb, high fat (LCHF) toitujad leiaks ühest kohast madalate süsivesikutega küpsetamise ained, koostisosad, kiudained, ohutud paksendajad ja toiduvalmistamise segud.

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.

Vaata ka neid postitusi:

Miks Kasutada Golden Stevia suhkruasendajat?