Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    17.02.2020    |     Golden Stevia

Kohvitarretisest, jogurtist ja toormoosist kerge ja värskendav suhkruvaba magustoit on hea viis lõpetada lõuna või õhtusööki ja annab jõudu edasi tegutseda. See on imeline ja kindlasti tasub proovida. Ülle Kärner postitas selle imelise retsepti FB gruppi “Tervislik Magus Elu” ja see tudnus nii ahvatlev, et leidis koha Golden Stevia retsepti kogus.

Koostisosad:
Kohvi tarretise koostisosad:
2 dl kanget kohvi
2 tl Zelatiin
1 tl = 2 gr Golden Stevia
Jogurtikaste:
200 ml Kreeka jogurtit
6gr Golden Stevia / 3 tl
Sega kokku Kreeka jogurtist ja Golden Steviast valge kaste
Toormarjakaste:
400 gr sügavkülmutatud vaarikaid
200 gr maasikaid
1 spl= 8 gr Golden Steviat
Kaunistuseks 3 tervet maasikat ja peotäis vaarikaid

Valmistamine:

1. Sulata zelatiin

2. Sega zelatiin kohvi sisse ja pane külmkappi tarretuma 1-2 h

3. Valmista jogurtikaste. Sega kokku stevia ja jogurt.

4. Valmista toormoos sügavkülmutatud marjadest ja steviast saumikseriga

5. Pane magustoit kokku. Pane pokaali kõige alla kohvitarretis, siis jogurt, marjakaste ja veel kord üks kiht jogurtit ja marjakastet

6. Kaunista tervete marjadega ja puista ka peale natuke Steviat!

Hea magus värskendav hapukas suutäis!

Retsepti ja piltide autor: Ülle Kärner

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)

Kes on Ülle Kärner?

Ülle on Võruke, kelle mõlemad vanemad olid suured kokkajad. Sellest on ka Üllele külge jäänud huvi kokanduse vasu!. Ülle osales saates “Milline maitse”” kus saavutas 4-6 koht. ta valiti 50-ne parima hulka, kus siis edasi toimusid kõik voorud. Ülle oli tulemustega väga rahul. Ülle on veel ka 4 retsepti raamatus “Tänapäevane Eesti köök”. Oma erialalt Ülle muidu tehnik-arhitekt, aga olude sunnil ka kokk hobist kokanduse vastu töötan praegu just sellel alal. Neil on väike asutuse sisene kohvik, kus ta teeb 20-30le inimesele toitu. Hommikul kohvi , võileivad , koogid. Lõunaks supp, ja praad. Seda baari-kohvikut on Ülle ikka päris kaua pidanud. Ülle oma mehega on ka väga suured kalastajad. Käivad iga aasta Norras ja Soomes kalastama koos oma mõnusa seltskonnaga. Igapäevaseid tegemise on näha Ülle Kärneri fb seinal.