Köök: Euroopa | Serveering: 10 | Tüüp: Magustoit
Autor: Annika Urm | 04.02.2019 | Golden Stevia
Koostis
Põhi |
6 muna400g peenelt riivitud värsket porgandit |
10 g Golden Stevia |
175g mandlijahu |
175g täistera kaerajahu |
50g oliivi õli |
5g küpsetuspulbrit |
1tl kaneeli |
1g soola |
1g muskati |
5g kaneeli |
Kate |
600g Exquisa 0,2% maitsestamata toorjuustu |
200g vahukoort |
7g steviat |
20g grenadilli mahla |
8g zelatiini |
1 laimi koor riivitult |
Juhised
Vahusta muna koos õli ja steviaga.
Riivi porgand ja vala see koos tekkinud mahlaga vahustatud munadele. Sega.
Lisa segule mandli- ja kaerajahu, küpsetuspulber ja kõik maitseained.
Sega aeglaste liigutustega taigen ühtlaseks. Pihusta küpsetusvorm õrnalt spreiõliga üle.
Vala taigen vormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200c juures 25 min.
Valmis kook jäta jahtuma ja asu valmistama katet.
Katte valmistamiseks vahusta eraldi kausis toorjuust, stevia ja vahukoor.
Soovi korral võid vahukoore ka välja jätta. Sel juhul lisa samas koguses lihtsalt toorjuustu.
Sulata kiiresti lahustuv zelatiin grenadilli mahlas. Lisa kreemile.
Vahusta kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Lisa viimasena riivitud laimikoor ja sega veelkord vaikselt kõik omavahel läbi.
Vala kate koogile, puista peale meelepäraseid marju ja riivitud laimikoort.
Valmis kook pane külmkappi paariks tunniks hanguma.
Ümberarvestuse alused
Golden Stevia - Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg
1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)
Leave A Comment