Xanthan Gum kiudaine gluteenivaba, low carb 80g
Suhkruvaba
Kiudaine, mis seob hästi toitaineid
Gluteenivaba, Vegan
Laktoosivaba
7.70€
Suhkruvaba
Kiudaine, mis seob hästi toitaineid
Gluteenivaba, Vegan
Laktoosivaba
Suhkruvaba
Kiudaine, mis seob hästi toitaineid
Gluteenivaba, Vegan
Laktoosivaba
Lisab toitudele elastsust, pehmet tekstuuri andev.
Kasutamine: kulunorm 1-4g/l
Kasutamine: Gluteenivabad tooted, kastmed, jäätised, majoneesid, püreed, piimatooted
jne.
Mis on Xanthan Gum ehk Ksantaankummi kiudaine või süsivesik?
Kuidas kasutatakse Xanthan Gummi?
Mis on tegelikult Ksantaankummi?
Xanthan Gum ehk Ksantaankumm kõlab võõrapäraselt, hirmutavalt ja keemiliselt, kuid tegelikult on see puhas süsivesik, mis on valmistatud maisist või sojast saadud suhkrust.
Suhkur lisatakse spetsiaalsele bakteritüübile, nii et see hakkab käärima ja on seejärel geelilaadse konsistentsiga, mis omakorda kuivatatakse ja jahvatatakse pulbriks.
Xanthan Gum ehk Ksantaankumm on värvitu ja maitsetu. Aine avastati 1960. aastatel USA laboris, kui otsiti võimalusi maisi ületootmise kasutamiseks. Lõpptoode ei sisalda maisi ega soja jälgi – ainult 100% süsivesikuid.
Xanthan Gum ehk Ksantaankummi aktsepteeritakse ohutu lisaainena Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Euroopas ja paljudes teistes riikides, E-numbriga E415.
Milleks kasutatakse Xanthan Gumi?
Ksantaankummi leidub tänapäeval kõiges, alates salatikastmetest, vürtsidest, jäätistest ja hambapastadest kuni jumestamise tarbeteni, õlitööstusse ja eriti gluteenivaba küpsetamises. Selle laialdase kasutamise põhjuseks on märkimisväärne omadus, mis tal on vedelate vedelike viskoosseks muutmisel.
Nb!Kui sööte päevas üle 15 grammi ksantaankummi, võib sellel olla lahtistav toime.
Miks me kasutame Xanthan Gumi gluteenivabas küpsetises? Xanthan Gum ehk ksantaankummi kasutatkse gluteenivabas küpsetamises, et anda tainale või taignale “kleepuvust”, mis muidu oleks saadud gluteeniga. See muudav taigna viskooseks ja seob koostisaineid Xanthan Gum ehk Ksantaankummi võib lühidalt kokku võtta kui gluteeni asendaja.
Kuidas kasutada Xanthan Gum ehk Ksantaankummi?:
Kook: ¼ ts 2,5 dl jahu kohta
Leib / kuklid: 1 tl 2,5 dl jahu kohta
Pitsapõhi: 2 tl 2,5 dl jahu kohta
Kaste: 1/8 teelusikatäit 4 dl kastme kohta
Kui palju on 100% puhtas Xanthan Gum ehk Ksantaankummis süsivesikuid?
1 spl= 12 g on
Calories / Energiat 35kcal
Carbs ehk süsivesikuid 8 g
Neist kiduaineid 8 g
Net Carb ehk siis neto süsivesikuid on 0g
Kust Osta kasutada Xanthan Gum ehk Ksantaankummi?
Golden Stevia e-poest ja jõuab sinuni 2-3 päevaga! https://goldenstevia.ee/pood/
Suurus | 120g, 400g |
---|---|
Lisainfo | Kui palju on 100% puhtas Xanthan Gum ehk Ksantaankummis süsivesikuid? 1 supilusikas 12 g on Calories / Energiat 35kcal Carbs ehk süsivesikuid 8 g Neist kiduaineid 8 g Net Carb ehk siis neto süsivesikuid on 0g Kuidas kasutada Xanthan Gum ehk Ksantaankummi?: Kook: ¼ ts 2,5 dl jahu kohta Leib / kuklid: 1 tl 2,5 dl jahu kohta Pitsapõhi: 2 tl 2,5 dl jahu kohta Kaste: 1/8 teelusikatäit 4 dl kastme kohta Kust Osta kasutada Xanthan Gum ehk Ksantaankummi? Golden Stevia e-poest ja jõuab sinuni 2-3 päevaga! https://goldenstevia.ee/pood/ |
Reviews
There are no reviews yet.