Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    14.02.2020    |     Golden Stevia

Täisterajahust suhkruvabad kaneelisaiad, Kristel Sass retsept. Tegime seda saia Golden Stevia toidukoolitusel. Need kaneeli-stevia saiad tulid imemaitsvad, tervislikud ja kõigil on neid võimalik ise teha. Kaneelisaiad on Eesti rahvustoit ja neid tehakse igaks pidupäevaks.

Koostisosad:
Kogus ~ 1,5-2kg:
50g värsket pärmi
1,5dl gaseeritud vett
1dl oliiviõli
2dl rasvatut piima
0,5tl küpsetuspulbrit
3 spl Golden Steviat
400g gluteenivaba täistera kaerajahu
1 spl psülliumi
1dl maisitärklis
1dl rasvatut piimapulbrit
Rullimiseks maisitärklist
Vahele panekuks võid, kaneeli, Golden Stevia segu
Määrimiseks 1 lahti klopitud muna

Juhised

1. Lahjenda suuremas kausis pärm käesoojas piimas.
2. Lisa gaseeritud vesi ja õli
3. Võta keskmise suurusega kauss. Sega kokku kõik kuivained sh Golden Stevia
4. Sõelu kuivainete segu vedelikele.
5. Sõtku käsitsi või kasuta mõnd köögikombaini.
Sõtku taigent kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud. Kui tundub, et on liialt tihke taigen, lisa vähehaaval gaseeritud vett.
6. Jäta taigen räti alla kerkima ~40 min.
7. Raputa silikoonalusele maisitärklist ja rulli taigen ristkülikuks paksusega ~5mm.
8. Määri taigen võiga ja raputa peale kaneeli-stevia segu,
9. Rulli silikoonaluse abil taigen kokku.
10. Lõika lahti ja aseta muffini vormi või plaadile ja määri pealt lahtiklopitud munaga.
11. Küpseta 250c ahjus keskmisel siinil 22min.
12. Jäta valmis kaneelisaiad niisutatud käteräti alla 10 min jahtuma.
Parim jahtunult või isegi järgmine hommik!
Tänan Kristel Sass Sweet Cateringist

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)