Köök: Vene | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    09.02.2020    |     Golden Stevia

Vene köögist pärit pontsakad kohupiima kotletid. Mina tegin need magusad ja lisasin mustsõstramoosi.
Sõrnikud võib süüa soojalt ka hapukoorga.

Koostisosad:
3 x 200 g lahja kohupiim (kandilised pakid poes)
3 muna
16 g= 2 spl Golden Stevia magusaine
4 spl kaerakliisid
vaniljet näpuotsaga, kasuta anult pruuni vanilje puru ilma suhkruta
2 spl tärklist (maisi või kartuli)
Praadimiseks õli
Värske Mustsõstramoos Golden Steviaga
200 g sügavkülmutatud või värsked mustsõstraid
16 g = 2 spl Golden Stevia

Juhised

1. Sega kohupiim, munad, golden stevia, kaerakliid, tärklis omavahel ühtlaseks massiks
2. Kuumuta pann, pane õli
3. Tõsta supilusikaga kohupiima pallid pannile ja küpseta kuldpruuniks mõlemalt poolt.
4. Saumiksriga lase mustsõstrad moosiks ja lisa golden stevia
5. Pane sõrnikule moosi peale ja naudi!
Mustsõstrad on tervislikud ja sisaldavad palju c-vitamiini.

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)