Köök: Euroopa | Serveering: 12-14 inimest | Tüüp: koogid-küpsetised

Autor: Annika Urm | 29.07.2020 | Golden Stevia

Muretaigna rabarberi hapukoorekattega kooki peaks iga perenaine korra aastas tegema. Lihtne- maitsev ja kõikidele meeldib.

Tegin täistera kaera ja nisujahuga muretaigna, iga üks võib vastavalt oma soovile erinevaid jahusid kasutada. Siin on näiteks Mandlijahuga muretaigna retsept. Rabarberi kihi ma valmitasin enne moosiks, nii on seda rohkem ja tihedamalt ehk veelgi mahlasem. Lasin muretaigna ja rababerikatte ahjus küpseda 15 minutit 180 c juures. Ja peale tegin munavahu – hapukoore katte!

Seda rababreri kooki on parim kuumal suvepäeval serveerida külmkappist võetuna näiteks hommiku kohvi kõrvale.

Muretaigna valmistamise meetodid:

 

1) Käsitsi hakkimise meetod

2) Vahustamise meetod

Loe rohkem siit “Kuidas valmistada mandlijahust suhkruvaba muretainast?”

Koostisosad:
150 g võid
125 g täistera kaerajahu
125 g täistera nisujahu
2 spl külma vett
1 spl Golden Stevia
½ spl küpsetuspulber / sooda
tilk õunaäädikat või sidrunimahla või sidruni hapet
1 muna (tugevam ja serveerimis kindlam)
Vahele:
500 g rabarberit
1 tk apelsini (pressitud värske mahl) võib kasutada ka sidrunit see tasakaalsutab haputmaitset
2 spl Golden Steviat
1 tl kaneeli
4 spl vett
Hapukoore munavahu kate: 
5 munavalget ahjuplaadi suurele koogile või 2 munavalget 28 cm koogivormis
200 ml hapukoort suurele plaadile (100ml väiksele)
4 spl mannat
2 spl Golden Steviat

 

Valmistamine

Põhi:

1. sega kuivained omavahel kokku kas kausis või suurel lõikelaual

2. Tükelda sisse või

3. Lisa muna ja külm vesi

4. Sega tainas, käsitsi sõtkudes ühtlaseks massiks

5. Kata toidukilega ja aseta 1 h külmkappi

6. Vajuta näppudega koogivormi või ahjuplaadile

  • 28 cm läbimõõduga Koogivormis jätkub tainast äärteks ka, ahjuplaadil ainult põhjaks
  • Mina eelistan ahjuplaadikooki

Täidis:

1. Koorin ja tükeldan rabarberid 0,5 cm tükkideks ja panen potti, lisasin vett põhja ja lasin 10 minutit haududa, lisasin apelsinimahla, kaneeli ja Golden Stevia magusaine

2. tõsta paksem moosi osa lusikaga muretaignale, võid ka sõelale panna, et suurem vedelik ära valguks

3. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180C juures 15 minutit

Hapukoore munavahu kate:

1. Vahusta munavalged ja kollased eraldi kõvaks vahuks

2. lisa Golden Stevia, hapukoor ja manna, sega käsitsi läbi

3. Laota ühtlaselt rabarberi katte peale

4. Küpseta veel 25-30 minutit 150 C kraadises ahjus.

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.

Golden Stevia suhkruasendaja on hea maitsega, madala kalorsusega ja tervislik.

Asendab suhkrut 1:12.

Kui sul on vaja 120 g suhkrut siis lisada ainult 10 grammi Golden Steviat.

1 spl Golden Stevia= 8 grammi.

1 tl Golden Stevia = 2 grammi

1 grammi Golden Stevia sisaldab 3,8 kcal ja 0,5 grammi süsivesikuid