Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: Magustoit

Autor: Annika Urm    |    04.02.2019    |     Golden Stevia

Koostis

Taigen:
30 g (4 spl) Golden Stevia magusaine (kuumutamiseks)
2 dl vett
15 g piparkoogi maitseaine (Santa Maria)
30 g (4 spl) Golden Stevia magusaine (magustamiseks)
200 g või
250 g täistera kaerajahu
250 g nisujahu
1 tl sooda
1 muna
Kate(määrdeaine)
1 Muna
1/2 espresso
1 tl (2g) Golden Stevia magusaine

Juhised

1. Võtad paksu põhjaga poti ja valad sinna 30 g Golden Steviat ja pruunistad, kõrvetad stevia puudri pruuniks.

2. Lisad 2 dl vett ja jätkad segamist

3. Lisad 15 g Piparkoogi maitseainet

4. Lisad 200 g võid kuumale pruunile segule, segad kuni või on sulanud ja on ühtlane pruun segu.

5. Lisad jahtununud pruunile segule 30 g Golden Steviat juurde

6. Segad eraldi kausis kokku 250gr Kaerajahu, 250gr nisujahu ja 1 tl soodat

7. Lisad jahule Piparkoogitaigna kokkusegatud pruuni vedeliku

8. Sõtkud taigna ühtlaseks massiks.(puhaste kätega) Lisad vahepeal ühe muna.

9. Kate: Piparkookide määrdeks eraldi kausis klopid 1 muna lahti , lisad 1/2 tassi kohvi ja Golden Stevia, segad ühtlaseks seguks.

Piparkookide valmistamine:

1. Võtad taigna rullid jahuga kaetud pinnal taigna õhukeseks

2. Piparkoogivormidega vajutad taignast välja piparkoogid

3. Pintseldad piparkoogid enne ahjuminekut määrdega kokku

4. Küpsetad eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures piparkooke 11-14 minutit.

5. Peale ahjust võtmist võite peale raputada veel Golden Steviat

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia - Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)