Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    27.12.2019    |     Golden Stevia

Hõrk jõuluvürtsidega rullbiskviit kuuma kohvi või tee kõrvale.

Koostisosad:
2 muna
1 spl/ 8 gr Golden Stevia
100 g võid
1 dl nisujahu
2 tl kaneeli
1 tl kardemooni
1 tl vaniljesuhkur (kõik need on suhrkuga)
/2 tl puhast musta vaniljet
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisooda
2 dl riivitud porgandit ( ca 2 porgandit)
Täidis 1:
2 dl vahukoort
300 gr kohupiimapastat
1 tl/ 2 gr Golden Stevia
näpuotsaga puhast vanilje puru
2 spl Amareto
Vahkoore paksendaja

Juhised

1) Rullbiskviidi jaoks vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa muna kollane ja stevia

2) Lisa sulatatud või

3) Mõõda kuivained ja sõelu vahu hulka ( võid a Golden Stevia siia panna, muna asemel). Sega ettevaatlikult.

4) Viimasena lisa riivitud porgand.

5) Laota tainas õliga määritud küpsetuspaberile, mis on ahjuplaadil.

6) Küpseta 200 kraadi juures 10-12 minutit. Lase paberil jahtuda.

Täidis:

1) Vahusta vahukoor

2) Lisa kohupiim, stevia, vanilje ja liköör

3) Lisa vahukoore paksendaja, sega täidis kokku

4) Laota jahtunud täidisele.

5) Keera tihedalt rulli, seejärel küpsetuspaberisse ja jäta paariks tunniks külma maitsestuma.

6) Nii on maitsed ühtlustunud ja kergem lahti lõigata.

Võid lisada serveerimisel toormoosi!

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)