• Suhkur- Magus valge mürk- miks on suhkur meie kehas mürgine?

Suhkur – Magus valge mürk- miks on suhkur meie kehas mürgine?

Suhkur-  Magus valge mürk- miks on suhkur meie kehas mürgine?

  • Suhkur ei sisalda ühtegi kasulikku toitainet.
  • Suhkrust saab vaid seda, mida toitumisspetsialistid nimetavad “tühjadeks” või “paljasteks” kaloriteks
  • Suhkrus puuduvad looduslikud mineraalid, mis on olemas suhkrupeedis või suhkruroos
  • Suhkur imeb rakkudest välja tähtsad vitamiinid ja mineraalid, mida on vaja tema enda seedimiseks, detoksifikatsiooniks ja eemaldamiseks
  • Igapäevane suhkruannus põhjustab kehas pidevat üle-happesust, mistõttu läheb pidevalt vaja üha rohkem mineraale keha sügavustest, et olukorda leevendada
  • lõpuks, et kaitsta verd, hakkab organism tarvitama kaltsiumit luudest ja hammastest, mis hakkavad lagunema ja hõrenema ning toimub üldine nõrgenemine.
  • Suhkur ja C-vitamiin- Keha valib ja võtab alati esimesena SUHKRU, C-vitamiini jätab kõrvale, ja sellepärast ei saagi c-vitamiin kunagi imenduda koos suhkruga.

Suhkur on tärklisetoitude baaselement. Suhkruroog sisaldab 14% mikroelemente, mine- raale ja vitamiine, lisaks ka klorofülli.

Suhkur, mida me ostame supermarketitest isiklikuks tarbimiseks, on üles soojendatud kriidipiimas, nõnda et kaltsium ja proteiinid eralduvad. Segu muutub aluseliseks ja seega hävitab kõik vitamiinid. Teises faasis segatakse suhkur happelise kriidiga, CO2-ga, SO2-ga ja lõpuks NaC2-ga. Seda segu kuumutatakse ja jahutatakse mitu korda, seejärel kristalliseeritakse ja tsentrifuugitakse.

 

Selline “surnud” ainehulk töödeldakse veel kemikaaliga Sr(OH)2. Järgnevalt jõuab see rafineerimisse, kus järje võtab üle kriit-süsinikhape (chalk carbon acid), et ainet puhastada. Tume värvus kõrvaldatakse väävelhappe (H2SO4) lisamisega ja siis see filtreeritakse kondisöe abil. Lõpuks lisatakse Indathrenblue värvi ehk väga mürgist ultramariini.

Selle aine, mida sa võid osta poest “puhta peedi” suhkruna, suhkrukuubikutena, kommi- dena jne keemiline koostis on C12H22O11. Kõik eluandvad ja kaitsvad jõud on hävitatud. Sel ainel, mida nimetatakse suhkruks, on aatomtihedus 98,4% – 99,5%. Selline tihedus kuulub mürkide kategooriasse. Selline tööstuslik suhkur ärritab limaskesti, kudesid, näärmeid, veresooni ja seedekulglat. Valge suhkur pidurdab soolte peristaltilist (toidu edasitõukamise) funktsiooni ja nõrgestab immuunsüsteemi. Valge suhkur hävitab närvirakke ja tõstab keha sisemist temperatuuri.

Hammaste kude kannatab rõhku 7 atm. Tööstuslik suhkur tõstab osmootilise rõhu 34 atm- ni. Hambaemail on kõige kõvem aine inimese kehas, ka luud on kõvad. Me oleme leidnud hambaid, mis on maal olnud 100000 aastat ja ikka paistavad puutumatuna hoolimata kuumast, külmast, vihmast, lumest, bakteritest jms. Kuid valge suhkur on võimeline hävitama hambaemaili tundidega, tungides läbi hamba koe nagu nael ja murendades seda. See, mida loodus pole suutnud teha aegade algusest saadik, selle on inimkond saavutanud ajakuluta. Inimene on ainuke olend, kes hävitab oma toidu toiteväärtuse enne söömist.

 

Miks loobuda suhkrust?
Miks Suhkur on kahjulik?

  1. Suhkur tekitab sõltuvust ja tõstab söögiisu.
  2. Suhkur väljutab kehast vitamiinid ja mineraalid.
  3. Suhkur lõhub hambaid.
  4. Suhkur ei sisalda ühtegi kasulikku ainet.
  5. Suhkur tekitab depressiooni ja suuri meeleolu kõikumisi.
  6. Suhkur tekitab lastes hüperaktiivsust.
  7. Suhkur põhjustab ärevushäireid ja unetust.
  8. Suhkur võib tekitada keskendumishäireid ja isu kõikumist

 

Kuidas loobuda suhkrust?

Annika Urm on suhkrust loobumise spetsialist ja selle kohta kirjutanud 2 raamatut SUHKRUVABA

Raamat „Suhkruvaba“ I

Annika Urm andis välja raamatu „Suhkruvaba“ (kollase kaanega) kevadel 2022. Selles on palju vajalikke õpetusi, infot ja praktilisi näpunäiteid.

Esimeses raamatus on kirjas kõik steevia kohta: miks segatakse steeviat, miks loobuda suhkrust, miks ja kuidas alustada suhkruvaba elu, mis on keto ehk Low Carb High Fat (LCHF) toitumine, mis on madalate süsivesikutega ehk Low Carb toitumine, mis on nende vahe, milliseid puuvilju tarbida jne.

Lugeda saab autori ja tema tütre Arabel Amelia Urmi (põdenud I tüüpi diabeeti üle kümne aasta) lugu sellest, kuidas nad jõudsid Low Carb toitumise juurde. Samuti raamatust palju praktilisi oskusi – nt kuidas arvestada netosüsivesikuid, kuidas vähendada magustoitudes süsivesikute hulka ja kuidas rikastada toite väärtuslike toitainetega.

Lisaks sellele on raamatus 43 suurepärast retsepti, mis on mõeldud igale inimesele, kes soovib loobuda suhkrust ja toituda tervislikult. Kõik soolased ja  magusad toidu-
retseptid on raamatus „Suhkruvaba” Low Carb ehk madalate süsivesikutega, gluteenivabad, ilma lisatud suhkruta. Neid retsepte on kodus lihtne valmistada igaühel.

Lisaks magusate tortide, kookide, mooside retseptidele leiad ka madalate süsivesikutega keto pitsa, burgeri, pasta, croissant’i, quiche’i ja leiva-saia retseptid.

Kuulsamad magustoitude retseptid on kindlasti keto kohupiimataskud, tiramisù, brüleekreem, mangotort, mandli-rullbiskviit, pavlova, panna cotta, New Yorgi juustukook, chia bubert, pannkoogid, jäätised jmt.

„Suhkruvaba“ esimene raamat annab väga põhjaliku ülevaate suhkruvaba, Low Carb vs keto toitumise erinevatest positiivsetest mõjudest ja samuti takistustest sellel teel.

 

Allikas: Internetis vabalt saadud informatsioon alusel

 

„Suhkruvaba“ kokaraamatu saad endale tellida siit:

www.goldenstevia.ee/pood

Nende kahe raamatu sisu ja retseptid on erinevad ja täiendavad teineteist.

 

SUHKRUVABA  RAAMATUD LEIAD SIIT:

Selleks et saaksime teid kursis hoida toimuvaga, liitu meie e-kirjaga

Tule liitu meie uudiskirjaga ja saadame Sulle sooduskoodi -15% Golden Stevia suhkruasendajale,

Liitumiseks kirjuta siia oma telefoni number ja e-mail:


    SUHKRVABA.JÕULUD

    “Suhkruvaba.JÕULUD” ​​on järg raamatule „Suhkruvaba“. Need kaks on esimesed raamatud Eestis, kus õpetatakse tegema suhkruvaba, gluteenivaba, low carb, keto ja diabeedisõbralikke atoite. Siit raamatust leiad verivorsti, kaneelisaia, piparkookide, lumepalli supi ja paljude teiste lemmiktoitude low carb retseptid koos süsivesikute sisaldusega.

    Kuidas saada aru, mis on keto toitumine ja diabeetikutele kasulik toit?

    Madalate süsivesikute numbrid näitavad! Süsivesikute sisalduse numbrid toidus räägivad enda eest. Raamatu eripära on iga retsepti juures olev süsivesikute arvestus. Kõik toidud sisaldavad 1-7 g süsivesikuid 100g kohta.

    Golden Stevia on sinu jaoks loonud e-poe just nende koostisainetega, et sul oleks lihtsam alustada suhkruvaba ja Low Crab elu!

    Golden Stevia keto e-pood – kõik Low Carb suhkruvabad toiduained ühest kohast!

    www.goldenstevia.ee/pood

    Keto low carb gluteenivabad seeme jahud, kiudained, seemned, suhkruasendajad:

    Golden Stevia uudised, artiklid:

    Monk Fruit vs Stevia

    Monk Fruit VS Stevia Monk Fruit ja Stevia pärinevad mõlemad taimedest. Inimesed kasutavad ekstraktidest valmistatud tooteid toitude ja jookide magustamiseks. Need tooted sisaldavad väga vähe kaloreid, kui üldse. Monk Fruit’i plussid Monk Fruit magusainel on suhkruga võrreldes mitmeid eeliseid: Null kalorit. Monk Fruit ekstrakt ei sisalda kaloreid, mis on kasulik inimestele, kes järgivad Keto, LCHF  [...]

    Mida kinkida jõuludeks diabeetikule?

    Mida kinkida jõuludeks diabeetikule? Kinkige Diabeetikule tervislikke asju, võib olla ka mittesöödav, nagu näiteks raamatud, teatri piletid , SPA , uisutamise või ujula pääsmed või midagi, mis talle võiks meeldida. Kui nüüd midagi külla kaasa võtta ja kinkida söödavat, siis kindlasti võiksid olla suhkruvabad, kiudainete rikkad ja madalate süsivesikutega ehk low carb. Parim söödav kingitus [...]

    Teine Raamat SUHKRUVABA.JÕULUD annab edasi sõnumi, ütle teistele ainult häid positiivseid sõnu!

    Kunstnik Arabel Amelia Urm sõnum oma vanaisast pilti, FOTOREALISM, maalides: "Sa ei näe teisele poole ekraani ja sa ei tea millises olukorras on see inimene füüsiliselt ja/või vaimselt! Ütle ja kirjuta ainult häid positiivseid sõnu!"   Teine  „SUHKRUVABA.JÕULUD“ kokaraamat on nüüd ilmunud. Suhkru- ja gluteenivaba, Low Carb diabeedi-ja keto sõbralikud retseptid.   Kuidas kõik alguse sai? Jõulud [...]

    Suhkur – Magus valge mürk- miks on suhkur meie kehas mürgine?

    Suhkur-  Magus valge mürk- miks on suhkur meie kehas mürgine? Suhkur ei sisalda ühtegi kasulikku toitainet. Suhkrust saab vaid seda, mida toitumisspetsialistid nimetavad "tühjadeks" või "paljasteks" kaloriteks Suhkrus puuduvad looduslikud mineraalid, mis on olemas suhkrupeedis või suhkruroos Suhkur imeb rakkudest välja tähtsad vitamiinid ja mineraalid, mida on vaja tema enda seedimiseks, detoksifikatsiooniks ja eemaldamiseks Igapäevane [...]

    By |november 2, 2022|Categories: Uudised|Tags: , |0 Comments

    Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale!

    Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale. Nisu – põhjustab autoimmuunhaigusi. Keha ei tunne geneetiliselt muundatud nisu toiduna ära. Tänapäevane nisu ei ole enam seesama teravili, mida meie vanaemad nooruses sõid. See on 45 cm kõrgune kääbus nisu, mis loodi geneetiliste uuringute käigus 1960–1970-ndatel. Kui põllumajandustööstus võttis laialdase nisukasvatuse [...]

    By |november 2, 2022|Categories: Uudised|Tags: , , , |0 Comments

    Suhkruvaba, Gluteenivaba, Low Carb, Keto- ja diabeedisõbralik Tort, Tiramisu ja Rullbiskviit 04.05.2022 kell 17.30

    04.05.2022 koolitus toimub SEIKLUSKOHVIKUS  Kunderi tn 28 / Tallinn „SUHKRUVABA“ koolitusle valmistame  uue kokaraamatu retsepte. Kõik retseptid on suhkruvabad, gluteenivabad, low carb ja keto ja diabeedisõbralikud. Kõikides valmsitatavates retseptidega on kaasas ka toiteväärtuste numbrid. Süsivesikute sisaldus on retseptides 100g kohta 2-3,8g. Raamatu autor Annika Urm õpetab ka „lahjendama süsivesikuid“ ja parandama Stevia maitset toitudes. [...]

    By |november 2, 2022|Uudised|0 Comments

    Share This Story, Choose Your Platform!

    About the Author:

    Leave A Comment

    Title

    Go to Top