Köök: Euroopa | Serveering: 10-12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    02.06.2020    |     Golden Stevia

Sellest kogusest saab ca 10-12 magustoitu. Kama on meie rahvustoit ja selline kamavaht koos toormoosiga on maitsev ja vitamiinirikas. Sobib nii magustoiduks tava kui pidulikel puhkudel.

Golden Stevia magusainega me muudame magustoidu tervislikumaks kuna ei lisa sinna lisa kaloreid. Golden Stevia suhkruasendaja asendab suhkrut 1:12 ja sa kasutad seda 12x vähem, samas teeb magustoidu maitsvalt magusaks.

Golden Stevia suhkruasendajaga magustoit ei tekita sõltuvust, vähem kaloreid, tervislik, keto dieedi sõbralik. Sobib diabeetikutele.

Koostisosad:
Kamavaht:
400ml vahukoort
2 x 300 ml  maitsestamata kohupiima
4 spl kamajahu
3 spl = 24 g Golden Stevia magusainet
Toormoos:
300 g külmutatud marju (kasutasin mustsõstraid ja vaarikaid)

2 spl = 16 g Golden Stevia magusainet (hapude marjade puhul rohkem)

Kaunistamiseks kasutasin Stevia lehti, mis mul kodus aknalaual lillepottides kasvavad.

Valmistamine

Kamavaht:

  1. Vahusta vahukoor, lisa kohupiim, kamajahu ja Golden Stevia
  2. Jaga lusikaga võrdselt magustoidu kaussidesse.

Toormoosi valmistamine:

  1. Purusta marjad ja lisa Golden Stevia
  2. Vala magustoidu peale

Nautige tervislikku ja vitamiinirikast Eesti magustoitu!

Retsepti ja piltide autor: Annika Urm

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.

Golden Stevia suhkruasendaja on hea maitsega, madala kalorsusega ja tervislik.

Asendab suhkrut 1:12.

Kui sul on vaja 120 g suhkrut siis lisada ainult 10 grammi Golden Steviat.

1 spl Golden Stevia= 8 grammi.

1 tl Golden Stevia = 2 grammi

1 grammi Golden Stevia sisaldab 3,8 kcal ja 0,5 grammi süsivesikuid.

Suhkruvaba kamavaht toormoosiga golden stevia suhkruasendajaga