• Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale Gluteen

Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale!

Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale.

Nisu – põhjustab autoimmuunhaigusi. Keha ei tunne geneetiliselt muundatud nisu toiduna ära.

Tänapäevane nisu ei ole enam seesama teravili, mida meie vanaemad nooruses sõid. See on 45 cm kõrgune kääbus nisu, mis loodi geneetiliste uuringute käigus 1960–1970-ndatel. Kui põllumajandustööstus võttis laialdase nisukasvatuse üle ning hakkas arendama suurema saagikusega taime, muudeti nisu hübriidi nii suurel määral, et selle geneetiline koostis on suures osas muutunud. Selle taime toitainetesisaldus on töötlemata kujul üle 30% madalam kui selle eellasel.

Enamik kasvatatud nisu läheb töötlemisele, mille käigus eemaldataks 40% teradest ning toodetakse sellest valgendatud nisujahu. Nii et meil ei ole mitte ainult ebatervislik modifitseeritud nisuhübriid, vaid me vähendame selle toitainelist väärtust ka töötlemisega. Kahjuks moodustavad selle eemaldatava 40% just tera idu ja kest, mis on kõige toitainerikkamad osad. Suur osa nisu algsest B1, B2, B3, E-vitamiinist, foolhappest, kaltsiumist, fosforist, tsingist, vasest, rauast ja kiudainetest läheb selle töötluse käigus lihtsalt kaduma. Igasugused töödeldud nisust toiduained käituvad kehas mürgina, sest neil on rohkem kahjulikke kui kasulikke omadusi. Keha lihtsalt ei tunne töödeldud nisu ära toiduainena.

Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale.

Ained, mis peale nisu viljatera töötlemist alles jäävad on inimesele kahjulikud. Viljateral on varuks terve arsenal keemiarelvi, millega ta end kahjurite eest kaitseb.

  • Nisu gluteen on keeruline valguühend, mis koosneb gliadiinist ja gluteiinist. Gluteen moodustab tervelt 80% nisuteras sisalduvast valgust. Gluteen e. kleepvalk on aine, mis hoiab leiba koos. Vana 14 kromosoomi sisaldav üheteranisu sisaldas väikseid koguseid kleepvalku ja see põhjustas vähem haigusi. Uus kääbus nisu sisaldab 28 või kaks korda nii palju kromosoome ja toodab laias valikus kleepvalke, mis põhjustab põletikke ja kõige tõenäolisemalt tsöliaakiat.
  • WGA (idudes leiduv aglutiniin) on lektiin, mis kaitseb viljatera kahjurite eest.
  • Opioidsed peptiidid on psühhoaktiivsed kemikaalid ja väga sarnased nendega, mida leidub oopiumis ja morfiinis.

Millistes toitudes leidub nisu?

Kas oled teadlik sellest, mitu korda päevas Sa tegelikult  nisu tarbid? Ja ma ei peagi siinkohal silmas vaid valget nisusaia hommikusöögiks, ega ka lõunaks söödud pitsat või pastatooteid, pirukaid, torte, küpsiseid,  vaid ka gluteeni, mis on peidetud nii tervislikuna paistva  musta leiva  või pasteedi sisse, töödeldud lihatoodetesse,  kalatoodetesse,  valmiskastmetesse,  maiustustesse, toiduvärvidesse, juukselakkidesse, huulepulka, hambapastasse. Kas Sa näiteks tead, et poest merekapsasalatit ostes saad sealt lisaks ajurakkudele mürgiste asovärvide ja sünteetilise  suhkruasendaja ka  glükoosisiirupit ja nisuvalku?

Nisu Gluteen viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale pasta pizza burger leib sai kook

Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale Gluteen

Nisu tekitab diabeeti ja rasvumist 

Nisu on üks kõige kõrgema glükeemiaindeksiga toiduaine üldse, lüües veresuhkru kiirelt üles. Kõhunäärme poolt toodetava hormoon insuliini ülesandeks on viia süsivesikutest (teraviljad, puuviljad ja maiustused) saadav glükoos kui kütus rakkudesse, kuid kui insuliini toodetakse seoses süsivesikurikka ja kõrge glükeemiaindeksiga toidu rohkusega liiga palju, muutuvad rakuretseptorid „tuimaks“, ega võta seda enam vastu.  Teistpidi sellega kurnatakse ka pankrease insuliini tootvad rakud. Kui insuliini on vähe või  pole üldse, tõuseb glükoosisisaldus veres. Veres on “toitu”, kuid rakk nälgib, sest rakukest ei lase insuliini puudumisel glükoosi läbi. Sellist seisundit nim. diabeediks ehk suhkruhaiguseks. Liigne glükoos veres aga muudetakse rasvaks, sh vistseraalseks ehk kõhusiseseks rasvaks, mis on palju ohtlikum kui „välisrasv“. Tekib nn nisukõht – rasv, mis koguneb enamikel inimestel talje piirkonda. Erinevalt muudest rasvadest põhjustab see rasv põletikku.

Nisu gliadiin on nagu oopium – sõltuvust tekitav

Hübriidnisul on uusi omadusi, millest keegi ei räägi, nagu näiteks ülalmainitud valk nimega gliadiin. See ei ole sama, mis gluteen. Küsimus ei ole ainult inimestes, kes on gluteenitundlikud või tsöliaakiahaiged – gliadiinile on tundlikud kõik inimesed, sest tegemist on opiaadiga. Opiaadid on oopiumist pärinevad kui ka sünteetilised, morfiiniga sarnase struktuuri ja toimega ühendid.

Nii tekitab nisu narkootilise sõltuvuse, kuna nisugluteeni lagunemisel sooles tekkivad polüpeptiidid läbivad sooleseina ja aju verebarjääri ning sobivad täpselt neuronite „opioidsetesse“ retseptoritesse – nagu oopium, morfiin jt narkootikumid, andes leebe eufooriatunde. See tekitab vastupandamatut „toiduiha“  iga paari tunni tagant ning mille tõttu tarbivad inimesed oluliselt rohkem toitu kui nad vajavad. See loob pinnase kehakaalu järsule tõusule. Seetõttu kaasuvad nisust loobumisega võõrutusnähud nagu väsimus, uimasus, ärrituvus, meeleolumuutused, kurbus jne, mis võivad kesta nisust loobumisel 2-5 päeva.

Nisu Gluteen viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale pasta pizza burger leib sai kook

Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale Gluteen

Kas nisutalumatust on võimalik testiga kindlaks teha? 

Gluteenitundlikkuse jaoks polegi head testi. Traditsiooniline gluteenitalumatuse veretest tuvastab vaid üht kuuest polüpeptiidist nisus – gliadiini. On olemas veel viis: aglutiniin, gluteomorfiin, gluteiin, prodünorfiin ja oomega-gliadiin.

Nisu talumatuse sümptomid on paraku väga erinevad. Vahel esinevad need kohe peale einet ning kaovad peatselt. Vahel kestavad need terve nädala või muutuvad krooniliseks. Kui asjad hullemaks lähevad, diagnoositakse pahatihti pigem autoimmuunne sündroom kui gluteenitalumatus. Vaatame enimlevinud sümptomeid.

6 levinud gluteenitalumatuse sümptomit

  1. Ilmselged seedetrakti-, mao- ja seedeprobleemid. Need võivad sisaldada üht või mitut järgnevatest: gaasid, puhitus, rahutus, alakõhukrambid, kõhukinnisus, kõhulahtisus või muutuv kombinatsioon mõlemast – ärritatud soolestiku sündroom.
  2. Peavalud ja/või migreenid.
  3. Emotsionaalsed probleemid, mis tulenevad kroonilisest ärrituvusest ja ootamatutest irratsionaalsetest tujumuutustest.
  4. Neuroloogilised probleemid, sealhulgas uimasus, tasakaaluhäired, nõrkus, valu, kipitus või tuimus jäsemetes.
  5. Fibromüalgia, mis on pehmete kudede krooniline valulik haiguslik seisund, aga ei ole tegelikult omaette haigus vaid pelgalt sümptom. Fibromüalgia on lihas- ja sidekoevalud, mis tuleneb sõnadest –fibro – sidekoed, myo – lihas, algia – valu.
  6. Väsimus, kas siis krooniline või peaaegu peale igat einet. Krooniline väsimus on samuti vaid sümptom mitte haigus.

 

Nisu mõjutab närvisüsteemi luues erinevaid närvisüsteemi haigusi

Nisu gluteenil on määrav osa kesknärvisüsteemi haiguste tekkes ja võimendumises, alates kroonilisest stressist  ja depressioonist ning lõpetades autismi, skisofreenia, epilepsia, Alzheimeri ja Parkinsoniga. Kusjuures kui muude organite, sh eriti seedesüsteemi kahjustused pole kaugeltki mitte kõigil, siis nisu mõju AJULE  on maailmakuulsa neuroloogi David Perlmutteri andmetel üleüldine, väljendudes mälu ja kognitiivsete võimete märkamatus vähenemises kuni eelloetletud „vaimuhaigusteni“.

Nisu gliadiini on seostatud väikeaju ataksiaga (häired tundlikkuses, tasakaalus, liigutustes ning kõnnakus), perifeerse neuropaatiaga (närvilõpmete kahjustusest tulenev tundlikkusehäire sõrmedes ja varvastes), gluteeni entsefalopaatiaga (dementsus), käitumisprobleemidega ADHD ning autismiga lastel ning paljude teiste olemasolevate haiguste sümptomite halvenemisega.

Nisu põhjustab kilpnäärme põletikku  

On üldteada fakt, et näiteks tsökiaakiat ja  autoimmuunset kilpnäärmetõbe põdevad inimesed kuuluvad tihti samasse genotüüpi (HLA-DQ2  või HLA-DQ8), mis teeb neid eriti vastuvõtlikuks nisuvalgu  laastava mõju suhtes. Kas teadsite, et autoimmuunne kilpnäärme alatalitlus on halli kardinalina sageli tegev  ka sclerosis multiplexi (hulgiskleroosi) vallandumisel? Kilpnäärme hormoonidel on oluline roll  aju terviseks üliolulise isolatsioonikihi, müeliini, tootmisel. Kui räägime aga gluteeni,  aju ja kilpnäärme seostest, siis on mitmed uuringud näidanud, et gluteenitalumatuse  puhul toodetakse antikehi ka väikeaju närvirakkude (astrotsüütide) vastu.

Nii võibki  kilpnäärme  kui gluteenitalumatuse probleemidega inimeste suust sageli kuulda kaebusi viletsa mälu ja mentaalse hägususe suunal.  See ei ole pelgalt ettekujutus, see ongi nii. Lihtsaim  ja riskivabam lähenemine on siinkohal minimeerida teadlikult nisutarbimine ja vaadata, mis juhtub.

Kui see kõik tundub mõistetamatu ja liigspetsiifilise infona, siis  võib seda väljendada ka nii: juhul kui Sul on mõni autoimmuunhaigus  (nagu kõik eelnimetatud seda on)  ja on geneetiline eelsoodumus nisutalumatuseks, siis toidad Sa iga kord, kui  nisuvalku sööd, autoimmuunset põletikku oma kehas.

Kuidas tekitab nisu erinevaid autoimmuunhaigusi? 

Nisu annab organismis seedudes väga happelist jääki. See happeline jääk kahjustab soolestiku limaskesta. Seejärel kahjulikud bakterid (tasakaalus soolemikrofloora on hapestumise tõttu pöördunud kahjulike bakterite kasuks), parasiidid, seened ja osaliselt seeditud toiduosakesed murravad läbi soolestiku seina ja on kättesaadavad Su immuunsüsteemile (60% asub otse soole pinna all, ühe raku paksuse voodrikihi taga). Selle tulemusena hakkab immuunsüsteem ründama võõrkehi ja viib süsteemi põletikku, mis võib kulutulena levida üle keha. Põletik ei ole kahjuks valiv ja see hakkab ründama erinevaid kudesid ja rakke põhjustades erinevaid autoimmuunhaigusi, milleks on kõik ülalloetletud haigused.

Ja kuigi teadusandmebaasid kirendavad uuringutest, mis kinnitavad  tänapäeva hübriidnisu  laastavalt  toksilist mõju nii sooletraktile, kilpnäärmele, ajurakkudele, närvisüsteemile jne ei  jõua need teadmised kahjuks paljude abivajajateni sel lihtsal põhjusel, et tavameditsiin ei pea seda mõju oluliseks.  Küsin siinkohal, kuidas saab ravi seisukohalt pidada ebaoluliseks tegurit, mis märkimisväärselt tugevdab autoimmuunpõletikku kehas?

 

Allikas: Internetis vabalt saadud informatsioon alusel

 

Kuidas vältida nisu, gluteeni ja nisujahu tooteid? Mis on lahendus?

Kuidas leida nisuvaba ja gluteenivaba leiba, saia, pizzat, burgerit, saiakesi, kooke jne.

Annika Urm on sinu jaoks välja töötanud Golden Stevia Keto Küpsetussegud. Need on kõik nisuvabad, gluteenivabad, suhrkuvabad, low carb ehk madalate süsivesikutega maitsvad ja lihtne ise kodus valmistada.

 

Golden Stevia Keto küpsetussegud tootevaliku leiad e-poest

www.goldenstevia.ee/pood, telli kohe ja saad juba nisuvabalt leiba-saia, kooke, torte, saiakes valmistada mõne päev pärast lihtsalt ja kiirelt kodus ise.

 

 

Golden Stevia Keto Pagar valmistab gluteniavaba, nisuvaba, suhkruvaba kondiitri ja pagari tooteid. Saia-leiba, kooke, torte, küpsetisi:

 

Selleks et saaksime teid kursis hoida toimuvaga, liitu meie e-kirjaga.

Tule liitu meie uudiskirjaga ja saadame Sulle sooduskoodi -15% Golden Stevia suhkruasendajale,

Liitumiseks kirjuta siia oma telefoni number ja e-mail:


     

     

    Loe meie viimaseid artikleid ja uudiseid siit:

    Monk Fruit vs Stevia

    Monk Fruit VS Stevia Monk Fruit ja Stevia pärinevad mõlemad taimedest. Inimesed kasutavad ekstraktidest valmistatud tooteid toitude ja jookide magustamiseks. Need tooted sisaldavad väga vähe kaloreid, kui üldse. Monk Fruit’i plussid Monk Fruit magusainel on suhkruga võrreldes mitmeid eeliseid: Null kalorit. Monk Fruit ekstrakt ei sisalda kaloreid, mis on kasulik inimestele, kes järgivad Keto, LCHF  [...]

    Mida kinkida jõuludeks diabeetikule?

    Mida kinkida jõuludeks diabeetikule? Kinkige Diabeetikule tervislikke asju, võib olla ka mittesöödav, nagu näiteks raamatud, teatri piletid , SPA , uisutamise või ujula pääsmed või midagi, mis talle võiks meeldida. Kui nüüd midagi külla kaasa võtta ja kinkida söödavat, siis kindlasti võiksid olla suhkruvabad, kiudainete rikkad ja madalate süsivesikutega ehk low carb. Parim söödav kingitus [...]

    Teine Raamat SUHKRUVABA.JÕULUD annab edasi sõnumi, ütle teistele ainult häid positiivseid sõnu!

    Kunstnik Arabel Amelia Urm sõnum oma vanaisast pilti, FOTOREALISM, maalides: "Sa ei näe teisele poole ekraani ja sa ei tea millises olukorras on see inimene füüsiliselt ja/või vaimselt! Ütle ja kirjuta ainult häid positiivseid sõnu!"   Teine  „SUHKRUVABA.JÕULUD“ kokaraamat on nüüd ilmunud. Suhkru- ja gluteenivaba, Low Carb diabeedi-ja keto sõbralikud retseptid.   Kuidas kõik alguse sai? Jõulud [...]

    Suhkur – Magus valge mürk- miks on suhkur meie kehas mürgine?

    Suhkur-  Magus valge mürk- miks on suhkur meie kehas mürgine? Suhkur ei sisalda ühtegi kasulikku toitainet. Suhkrust saab vaid seda, mida toitumisspetsialistid nimetavad "tühjadeks" või "paljasteks" kaloriteks Suhkrus puuduvad looduslikud mineraalid, mis on olemas suhkrupeedis või suhkruroos Suhkur imeb rakkudest välja tähtsad vitamiinid ja mineraalid, mida on vaja tema enda seedimiseks, detoksifikatsiooniks ja eemaldamiseks Igapäevane [...]

    By |november 2, 2022|Categories: Uudised|Tags: , |0 Comments

    Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale!

    Nisu viljatera kolm keemiarelva – GMO muundatud, sõltuvust tekitav ja mürk sinu kehale. Nisu – põhjustab autoimmuunhaigusi. Keha ei tunne geneetiliselt muundatud nisu toiduna ära. Tänapäevane nisu ei ole enam seesama teravili, mida meie vanaemad nooruses sõid. See on 45 cm kõrgune kääbus nisu, mis loodi geneetiliste uuringute käigus 1960–1970-ndatel. Kui põllumajandustööstus võttis laialdase nisukasvatuse [...]

    By |november 2, 2022|Categories: Uudised|Tags: , , , |0 Comments

    Suhkruvaba, Gluteenivaba, Low Carb, Keto- ja diabeedisõbralik Tort, Tiramisu ja Rullbiskviit 04.05.2022 kell 17.30

    04.05.2022 koolitus toimub SEIKLUSKOHVIKUS  Kunderi tn 28 / Tallinn „SUHKRUVABA“ koolitusle valmistame  uue kokaraamatu retsepte. Kõik retseptid on suhkruvabad, gluteenivabad, low carb ja keto ja diabeedisõbralikud. Kõikides valmsitatavates retseptidega on kaasas ka toiteväärtuste numbrid. Süsivesikute sisaldus on retseptides 100g kohta 2-3,8g. Raamatu autor Annika Urm õpetab ka „lahjendama süsivesikuid“ ja parandama Stevia maitset toitudes. [...]

     

    By |november 2, 2022|Uudised|0 Comments

    Share This Story, Choose Your Platform!

    About the Author:

    Leave A Comment

    Title

    Go to Top