Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Rabarberikook on üks esimeste värskete kevadiste saadustega maius! Selles rabarberikoogi retseptis on kasutatud 26cm läbimõõduga koogivormi, kuid võid katsetada ka teiste suurustega!

Autor: Annika Urm    |    09.02.2020    |     Golden Stevia

Pole midagi paremat kui kevadel teha esimene rabarerikook. See on tervislik, maitsev, magus hapukoore-rabarberi kook. Valmistasime selle tervisliku keto ja diabeedisõbraliku suhkruasendaja Golden Steviaga.

Koostisosad:
Alus:
100 g võid
1 spl=8 g Golden Stevia
50 g hapukoor
1 muna

Jahu kokku 180 g (võid teha ainult ka nisujahuga)

– 70 g kaerajahu
– 50 g tatrajahu
– 60 g nisujahu

1tl küpsetuspulber
Täidis:
2 muna
450 g 20%-st hapukoort
2 spl = 16 g Golden Stevia magusaine
lusika otsaga vanilje pruuni pulbrit (ilma suhkruta)
Kate:
4-5 lühikest rabarberit või 2 pikka
2 spl= 16 g Golden Stevia magusaine
kaneeli

Rabarberikoogi retsept

1. vahusta muna
2. lisa või ja hapukoor
3. sega teises kausis küpsetuspulber, jahu ja Golden Stevia. Nii on kindel et Golden Stevia seguneb ühtlaselt ära.
4. Võta 26 cm läbimõõduga koogivorm, suru tainas vormi ja ääred ka täis, hiljem kui sisu on sees võib ääred näppudega alla lükata
5. Täidiseks vahusta munad ja sega ained muna sees omavahel kokku
6. Kalla vormi
7. koori ja tükelda rabarberid, raputa rabarberid ühtlaselt koogi peale laiali
8. Raputa peale läbi söela Golden Stevia magusainet ja kaneeli
9. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.
10. Serveeri jahtunult
Golden Stevia on väga hea maitsega, tervislik ja vähese kalorsusega stevia magusaine.
Golden Stevia asendab suhkrut 1:12.
Golden Stevia serveerimise kogus on 1 gramm, mis sisaldab 0.5 gr süsivesikuid.

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)

Tule liitu Facebookis Tervislik Magus Elu grupiga, kus saad ise teiste ideid ja teadmisi suhkruvaba magustoitude valmistamisest ning samuti võid jagada enda retsepte.