Köök: Euroopa | Serveering: 10 | Tüüp: Magustoit

Autor: Annika Urm    |    04.02.2019    |     Golden Stevia

Koostis

Põhi
6 muna
10 g Golden Stevia
175g mandlijahu
175g täistera kaerajahu
50g oliivi õli
5g küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
1g soola
1g muskati
5g kaneeli
Kate
600g Exquisa 0,2% maitsestamata toorjuustu
200g vahukoort
7g steviat
20g grenadilli mahla
8g zelatiini
1 laimi koor riivitult

Juhised

Vahusta muna koos õli ja steviaga.

Riivi porgand ja vala see koos tekkinud mahlaga vahustatud munadele. Sega.

Lisa segule mandli- ja kaerajahu, küpsetuspulber ja kõik maitseained.

Sega aeglaste liigutustega taigen ühtlaseks. Pihusta küpsetusvorm õrnalt spreiõliga üle.

Vala taigen vormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200c juures 25 min.

Valmis kook jäta jahtuma ja asu valmistama katet.

Katte valmistamiseks vahusta eraldi kausis toorjuust, stevia ja vahukoor.

Soovi korral võid vahukoore ka välja jätta. Sel juhul lisa samas koguses lihtsalt toorjuustu.

Sulata kiiresti lahustuv zelatiin grenadilli mahlas. Lisa kreemile.

Vahusta kuni kõik on ühtlaselt segunenud. Lisa viimasena riivitud laimikoor ja sega veelkord vaikselt kõik omavahel läbi.

Vala kate koogile, puista peale meelepäraseid marju ja riivitud laimikoort.

Valmis kook pane külmkappi paariks tunniks hanguma.

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia - Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)