Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: Magustoit
Autor: Annika Urm | 22.12.2020 | Golden Stevia
Need on suus sulavad, mõnusalt muredad ja väga maitsvad piparkoogid! Kuidas Valmistada Suhrku- ja gluteenivabu piparkooke?
Varu endale mandlijahu, pshyllumhuski, golden steviat, piparkoogimaitseainet ja võid
Koostis
170 g võid |
30 g Golden Stevia |
1 dl vett |
15 g piparkoogi maitseaine (Santa Maria) |
1 tl Jahavatatud ingver, 2 tl kaneeli, 1 tl kardemoni, 1 tl nelki või 4 nelgi tera |
350 g mandlijahu |
30 g Psyllium huski |
4 muna |
½ tl sooda |
näpuotsaga soola |
Juhised
- Mõõda välja ja sega kokku piparkoogi maitseained, ingver, kaneel, kardemon
ja nelk. - Võta paksu põhjaga pott ja vala sinna 30 g Golden Steviat ja pruunista stevia
õrnalt. - Lisad 1 dl vett, 170 g võid, piparkoogi maitseained ja jätkad segamist kuni
piparkoogi põhi on ühtlane segu. - Segad eraldi kausis kokku 350g mandlijahu, 50g pshyllumhusk, sooda, sool.
- Lisa jahule Piparkoogitaigna pruun vedelik.
- Maitsejärgi võid lisada Golden Steviat veel.
- Lisa munad ja sõtku taigen ühtlaseks massiks (puhaste kätega).
- Pane see toidukile sisse ja hoia minimaalselt 1h külmkapis taigen enne kui
küpsetama asud.
Piparkookide valmistamine:
- Võtad 2 lehte küpsetuspaberit, taignarull, piparkoogi vormid ja pitsalõikur
- Lõika 1/3 taignast ja rulli see ühtlaseks kihiks kahe küpsetuspaberi vahel.
- Piparkoogivormidega vajutad taignast välja piparkoogid.
- Küpsetad eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures piparkooke 8-9 minutit.
- Peale ahjust võtmist võite peale raputada veel Golden Steviat
Võid Kasutada lisaks Manldijahule ka kreekapähkli ja kõrvitsaseemne jahu vähendades sama palju mandlijahu.
Piparkoogi lõikumiseks võid kasutada ka pitsalõikurit et kiirendada kookide välja lõikamist ja uuesti taigna rullimist.
Võid rullida piparkoogitaigna õhukeseks või natukene paksemaks, siis tulevad pehmemad küpsised. Oluline et ahju lähevad sama aegselt sama paksud piparkoogid, et nad saaks ühtlaselt küpseda.
Retsept/ Pilt: Annika Urm
Märksõnad:
Leave A Comment