Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit
Autor: Annika Urm | 27.12.2019 | Golden Stevia
Koostisosad: |
Taigen: |
30 g (4 spl) Golden Stevia magusaine (kuumutamiseks) |
2 dl vett |
1 apelsin |
20 g piparkoogi maitseaine (Santa Maria) |
30 g (4 spl) Golden Stevia magusaine (magustamiseks) |
200 g või |
100 g toortatrajahu |
150 g täistera kaerajahu |
100 g maisijahu |
150 g nisujahu |
1 tl sooda |
1 muna |
1 tl kaneeli |
1/2 tl kardemoni |
Juhised
1. Võtame paksupõhjaga poti ja valame sinna 30 g Golden Steviat ja pruunistad, kõrvetad stevia puudri pruuniks.
2. Lisad 2 dl vett ja jätkad segamist
3. Lisad 20 g Piparkoogi maitseainet, kaneeli, kardemoni
4. Lisad 200 g võid kuumale pruunile segule, segad kuni või on sulanud ja on ühtlane pruun segu.
5. Lisad jahtununud pruunile segule 30 g Golden Steviat juurde
6. Lisa apelsinist välja pressitud mahl ja riivi apelsini koor segu sisse
7. Segad eraldi kausis kokku toortatrajahu, Kaerajahu,maisijahu, nisujahu ja 1 tl soodat
8. Lisad jahule Piparkoogitaigna kokkusegatud pruun vedelik
9. Sõtkud taigna ühtlaseks massiks.(puhaste kätega) Lisad vahepeal ühe muna.
Piparkookide valmistamine
1. Võtad taigna rullid jahuga kaetud pinnal taigna õhukeseks
2. Piparkoogivormidega vajutad taignast välja piparkoogid
3. Pintseldad piparkoogid enne ahjuminekut määrdega kokku
4. Küpsetad eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures piparkooke 10 minutit.
Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg
1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)
Märksõnad:
Leave A Comment