Köök: Euroopa | Serveering: 12 | Tüüp: magustoit

Autor: Annika Urm    |    27.12.2019    |     Golden Stevia

Koostisosad:
Taigen:
30 g (4 spl) Golden Stevia magusaine (kuumutamiseks)
2 dl vett
1 apelsin
20 g piparkoogi maitseaine (Santa Maria)
30 g (4 spl) Golden Stevia magusaine (magustamiseks)
200 g või
100 g toortatrajahu
150 g täistera kaerajahu
100 g maisijahu
150 g nisujahu
1 tl sooda
1 muna
1 tl kaneeli
1/2 tl kardemoni

Juhised

1. Võtame paksupõhjaga poti ja valame sinna 30 g Golden Steviat ja pruunistad, kõrvetad stevia puudri pruuniks.

2. Lisad 2 dl vett ja jätkad segamist

3. Lisad 20 g Piparkoogi maitseainet, kaneeli, kardemoni

4. Lisad 200 g võid kuumale pruunile segule, segad kuni või on sulanud ja on ühtlane pruun segu.

5. Lisad jahtununud pruunile segule 30 g Golden Steviat juurde

6. Lisa apelsinist välja pressitud mahl ja riivi apelsini koor segu sisse

7. Segad eraldi kausis kokku toortatrajahu, Kaerajahu,maisijahu, nisujahu ja 1 tl soodat

8. Lisad jahule Piparkoogitaigna kokkusegatud pruun vedelik

9. Sõtkud taigna ühtlaseks massiks.(puhaste kätega) Lisad vahepeal ühe muna.

Piparkookide valmistamine

1. Võtad taigna rullid jahuga kaetud pinnal taigna õhukeseks

2. Piparkoogivormidega vajutad taignast välja piparkoogid

3. Pintseldad piparkoogid enne ahjuminekut määrdega kokku

4. Küpsetad eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures piparkooke 10 minutit.

Ümberarvestuse alused
Golden Stevia – Suhkur
1 kg = 12 kg
0.5 kg = 6 kg
90 g = 1.08 kg

1/2 tl Golden Stevia 1g (3.8kcal) = 3 tl suhkur 12g (46.8kcal)